Σε μέγα θέμα ανήγαγε η ΝΔ την υπόθεση της μετάταξης της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή, μια ενέργεια απαράδεκτη εννοείται της αντιπροέδρου της Βουλής, για την οποία μάλιστα μόλις ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε:

  • με τον Πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν επίσης άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από τον νόμο εφικτό να ανακληθούν σε εκείνη την φάση.
  • με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που ο Αλέξης Τσίπρας επικρότησε.

Ωστόσο έχει αξία να επισημάνουμε οτι η διαδικασία των μετατάξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο των ήδη αποσπασμένων και ήδη μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων, ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή, Γιάννη Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στον νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην επιτροπή κανονισμού της βουλής.

Ο κ. Τραγάκης που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία που διενεργήθηκε στη βουλή και ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής της ΝΔ, Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής της ομάδας της ΝΔ, αλλά και Αντιπρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του;

Θα ζητήσει συγγνώμη και ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου;

Και κάτι ακόμη. Θα ενεργήσει αναλόγως και ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και τα οποία ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής;

“Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όριά της, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό κοινοβούλιο”, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε: “Θα μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, υπουργοί ή βουλευτές. Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό, αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο, πρώτον θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κ. Χριστοδολουπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και αν όχι, αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο Πρωθυπουργός, αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω ότι η θέση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι οι εικόνες αυτές αλλά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, και το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την τήρηση, όχι μόνο των νομικών αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή”.

Ενδεικτικά, την επίμαχη διαδικασία έχουν αξιοποιήσει:
Τρεις αποσπασμένοι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.
Έξι αποσπασμένοι σε γραφεία Αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέσσερις αποσπασμένοι σε γραφεία Αντιπροέδρων της ΝΔ.
Τέσσερις αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Τρεις αποσπασμένοι στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Δύο αποσπασμένοι στο γραφείο του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ.
Ένας αποσπασμένος στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων.
Ένας αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Μία αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα.