Οι Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν ρεσάλτο στο ελληνικό τάνκερ που συγκρούστηκε με το τουρκικό αλιευτικό!

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις…θρίλερ.
ad_252863_232974_type13262_768x500

Διαστάσεις…θρίλερ παίρνει η υπόθεση της σύγκρουσης του ελληνικού δεξαμενόπλοιου με τουρκικό ψαράδικο σκάφος το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα πέντε άτομα που μετέβαιναν στο αλιευτικό.

Ο λόγος είναι ότι επειδή το περιστατικό συνέβη σε διεθνή ύδατα, το δικαίωμα διεξαγωγής έρευνας στο πλοίο, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, έχει η χώρα στους νόμους της οποίας υπάγεται αυτό, αφού θεωρείται εθνικό έδαφος (σε ότι αφορά τον καπετάνιο, δικαίωμα έρευνας έχει η χώρα της οποίας είναι υπήκοος ή έχει υψωμένη σημαία το πλοίο). Άρα στην προκειμένη περίπτωση, η Ελλάδα.

Επίσης, όπως αναφέρει το enikos.gr, αφότου η τουρκική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε με την ανάσυρση όλων των σορών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το πλοίο μπορούσε πλέον να συνεχίσει το ταξίδι του, με τους Τούρκους να αναλαμβάνουν την προανάκριση για το αλιευτικό και την Ελλάδα για το τάνκερ.

Οι Τούρκοι γνωρίζοντας τα ισχύοντα, ότι απαγορεύεται δηλαδή να κάνουν οτιδήποτε χωρίς ελληνική άδεια, έστειλαν κλιμάκιο της ακτοφυλακής στο ελληνικό τάνκερ και ζήτησαν από τον καπετάνιο να μετακινήσει το πλοίο λίγο πιο βόρεια, έτσι ώστε να μπει σε τουρκικά ύδατα! Για να μπορούν προφανώς να εισβάλουν στο πλοίο και να συλλάβουν τον καπετάνιο και το πλήρωμα.

Ο Έλληνας καπετάνιος δεν δέχτηκε και σύμφωνα με το enikos.gr, στις προσπάθειες των Τούρκων να τον θέσουν σε περιορισμό στη γέφυρα και να φέρουν εισαγγελέα, αυτός αντέδρασε ειδοποιώντας τις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας (η Ελλάδα μέχρι τότε απούσα…).

Ακολούθως ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες για την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης στην Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες στο ελληνικό τάνκερ. Απομένει να δούμε αν θα σεβαστούν τους κανόνες οι Τούρκοι, ή αν θα το παίξουν πειρατές…

πηγή: newsbreak.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood