Οι Θράκες της Αργολίδας δεν ξεχνούν: 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης

Εκδήλωση-φόρος τιμής σε όλους εκείνους που σκοτώθηκαν, που απήχθησαν, που είδαν το βιός τους να λεηλατείται, σε όλους εκείνους τους απλούς ανθρώπους που οι διεθνείς συνθήκες δεν κατάφεραν να τους προστατέψουν και έγιναν θύματα / Ομιλητής: Σάββας Καλεντερίδης.
Screenshot_34

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) και ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας “Η Θράκη”, διοργανώνουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 εκδήλωση “Μνήμης και Αξιοπρέπειας του Θρακικού Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης” 100 χρόνια από τον φρικτό ξεριζωμό του 1922 από τις πατρογονικές του εστίες, όταν οι Έλληνες της Ανατολικής Θράκης εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρώα γη και να πάρουν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς.

Η εκδήλωση αποτελεί φόρο τιμής σε όλους εκείνους που σκοτώθηκαν, που απήχθησαν, που είδαν το βιός τους να λεηλατείται, σε όλους εκείνους τους απλούς ανθρώπους που οι διεθνείς συνθήκες δεν κατάφεραν να τους προστατέψουν και έγιναν θύματα.

Εξάλλου, εκδηλώσεις σαν τη συγκεκριμένη, που πραγματοποιούν οι απανταχού Σύλλογοι Θρακών, εν όψει της συμπλήρωσης 100 ετών από τα εγκλήματα εκείνης της εποχής, συνιστούν και τη στοχοθέτηση να δικαιωθούν τα θύματα και να μην υπάρξουν νέα.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.
Οι Θράκες της Αργολίδας δεν ξεχνούν: 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης Οι Θράκες της Αργολίδας δεν ξεχνούν: 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood