• Άλλη μια αποτελεσματική ενεργοποίηση του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου.
Οι πολυήμερες παρεμβάσεις του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου στην κεντρική διοίκηση με επιχειρήματα, αποδείξεις και στόχους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, λόγω του καθεστώτος που ισχύει για τα ολιγομελή τμήματα, έφερε θετικά αποτελέσματα.
Ο κίνδυνος κλεισίματος της εκπαιδευτικής δομής, απετράπη, αφού το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του διατηρεί την λειτουργία του, μιας και το σχολείο συμπεριλήφθηκε τελικά στη λίστα με τα ολιγομελή τμήματα.
34958799 unnamed 24
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών ευχαρίστησε το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη, το Βουλευτή Ροδόπης Ε. Στυλιανίδη, την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μ. Κοσμίδου και τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Ξυλαγανής Ανέστη Ποιμενίδη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την υποστήριξη του αιτήματός του.
Παράλληλα τόνισε ότι “στην σύγχρονη δύσκολη και ανταγωνιστική πραγματικότητα όλα κατακτώνται με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις και αγώνες και τίποτα δεν χαρίζεται”.