Oι Ρώσοι χτυπούν μαζικά σε όλη την ουκρανική επικράτεια – «Κόλαση» στην Οδησσό από ρωσικούς Κalibr & ιρανικά drones

Η Ρωσία πλέον επιδιώκει να υπάρξει μια σαφής ήττα της Ουκρανίας, τέτοια και με τέτοιους όρους που να την υποχρεώσει να αποδεχτεί ως τετελεσμένη την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.
KALIBR_ODISOS-1024x439

Δεύτερη μέρα σήμερα συνεχών πυραυλικών επιθέσεων και καταστροφή στόχων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν σταματήσει από το πρωί να χτυπούν.

Έχουν πληγεί, Λβιβ, Ζαπορίζια, Οδησσός, Κχμελνίτσκι, η πρωτεύουσα Κίεβο κ.λπ.

Η Οδησσός επλήγη από 20 πυραύλους Κalibr και από ιρανικά drones καμικάζι από αυτά που προμηθεύτηκε η Μόσχα από την Τεχεράνη και έχουν αποδειχτεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικά.

Οι σειρήνες στην Οδησσό σταμάτησαν να ηχούν μετά από 5 ώρες ενώ μεγάλο μέρος της πόλης δεν έχει νερό και ηλεκτρισμό!

Στο Κίεβο σημειώθηκε μποτιλιάρισμα στις εξόδους της πόλης.

Στο Λβιβ οι κάτοικοι αναζητούν τα λίγα σημεία της πόλης στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία από τις ουκρανικές υπηρεσίες ήταν το «ορόσημο» το οποίο σε συνδυασμό με τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς – είτε από πυροβολικό είτε με πυραύλους HIMARS σε θέσεις υπό ρωσικό έλεγχο (ή και εντός ρωσικής επικράτειας) – ώθησε τη Μόσχα να αποφασίσει να χτυπήσει ανηλεώς τις ουκρανικές υποδομές ώστε το κράτος αυτό να μην μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά κατά των δυνάμεών της στα ουκρανικά μέτωπα.

Τα ουκρανικά και επί της ουσίας δυτικά πλήγματα στους αγωγούς Nord Stream και στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν πλήγματα πίσω από τις αμυντικές γραμμές και σε μη στρατιωτικούς στόχους, που σημαίνει πως πλέον πρόκειται για «τρομοκρατικά χτυπήματα» και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.

Καθόλου τυχαία η επικέντρωση σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που ήδη ενισχύονται στα ουκρανικά μέτωπα, θα περάσουν στην επόμενη φάση η οποία είναι η πλήρης απελευθέρωση των εδαφών υπό ουκρανική κατοχή στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουγκάνσγκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας. Οι Ρώσοι, μετά την ενσωμάτωσή τους στην ρωσική επικράτεια, θεωρούν τους Ουκρανούς ως εισβολείς στις περιοχές αυτές και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φύγουν.

Αυτό σημαίνει Total War και ολική καταστροφή του αντιπάλου μέχρι αυτός να δηλώσει παράδοση.

Θα υπάρξει και επέκταση της νέας φάσης σε Οδησσό και Νικολάεφ; Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Η Ρωσία πλέον επιδιώκει να υπάρξει μια σαφής ήττα της Ουκρανίας, τέτοια και με τέτοιους όρους που να την υποχρεώσει να αποδεχτεί ως τετελεσμένη την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το ίδιο το γεγονός της ανάληψης των ρωσικών δυνάμεων από τον στρατηγό Σουροβίκιν με τη δεδομένη προϋπηρεσία στη Συρία και τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές τακτικές κατά θυλάκων ενόπλων ισλαμικών οργανώσεων, σε αυτή την αλλαγή τακτικής παραπέμπει.

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood