Οι προτεραιότητες του νέου Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, Απόστολου Ιωάννου

Η καθημερινότητα και οι "σκιές" στα οικονομικά του Δήμου που θα κληρονομήσει από την απερχόμενη διοίκηση.
49ec2709-apostolos-ioannou

Ο νέος Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος ανέφερε πως με καλύτερες προτάσεις η «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κατάφερε να πείσει τους δημότες για να προχωρήσει ο τόπος καλύτερα μπροστά, και εξήρε το δυναμικό της παράταξής του σημειώνοντας: «Από την αρχή της κατάθεσής του ο συνδυασμός μας στελεχώθηκε από ένα εξαιρετικής ποιότητας δυναμικό ανθρώπων, οι οποίοι μετά την τελική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων θα είναι δίπλα, με εμπειρία, γνώση, και με νέους που κατέβηκαν για πρώτη φορά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε τον Δήμο μας μπροστά».

Λύσεις για την καθημερινότητα του πολίτη

Σύμφωνα με τον νέο Δήμαρχο το πρώτο μεγάλο μέτωπο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση είναι τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς όπως υποστήριξε τα προβλήματα της ύδρευσης των οικισμών παραμένουν άλυτα. «Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες οι οικισμοί δυσκολεύτηκαν πολύ με το ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων», τόνισε, και έκανε λόγο για απεριποίητες παιδικές χαρές, προβλήματα σε πάρκα και νεκροταφεία. Για το κομμάτι του Δήμου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποκομιδή σκουπιδιών πρότεινε να λειτουργήσει με τη σύμπραξη ενός ιδιώτη. «Δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε προσωπικό», τόνισε, και υποστήριξε πως εφόσον ο κόσμος πληρώνει για όλα αυτά, οφείλει να υπάρξει ανταποδοτικότητα. Τον τρόπο που θα γίνει αυτό σύμφωνα με τον ίδιο θα τον βρει η Δημοτική Αρχή με τον σχεδιασμό της. «Χρέος» και «αυτονόητο» επίσης χαρακτήρισε την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Τι αφήνει πίσω της η τέως διοίκηση

Ο νέος Δήμαρχος ανέφερε πως μετά την παρακολούθηση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων μπορεί να δηλώσει πως καθυστέρησαν πάρα πολύ οι μελέτες και οι πρώτες εντάξεις έργων. «Δεν υπάρχουν έργα 15 εκ. ευρώ πουθενά, αλλά ένα έργο 1,5 εκ. ευρώ που αφορά το εξωτερικό δίκτυο των Σαπών», υποστήριξε. Έτοιμος, όπως ανέφερε, είναι να συμβασιοποιηθεί ο διαγωνισμός για το αποχετευτικό του Αρσακείου (1 εκ. €), και το έργο του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων 4.300.00 ευρώ. Παρ΄ όλη τη δρομολόγηση των παραπάνω έργων ο κ. Ιωάννου επεσήμανε πως δεν παραδόθηκε κανένα ολοκληρωμένο έργο στην τετραετία, παρά μόνο η ανακαίνιση του δημαρχιακού καταστήματος που ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμη να παραδοθεί. «Δρομολογήθηκαν κάποια μεγάλα έργα αλλά δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα προχωρήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως εδώ και ένα δίμηνο σταμάτησαν οι εργασίες στο εξωτερικό δίκτυο των Σαπών χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος τον λόγο.

«Σκιές» στην εικόνα των οικονομικών

Ο κ. Ιωάννου κατηγόρησε πως τα διαθέσιμα για το κλείσιμο του 2023 είναι μηδενικά, ενώ για το υπάρχον έτος δεν μπορεί να έχει ακόμα καθαρή εικόνα των οικονομικών. «Δεν γνωρίζουμε τι θα παραλάβουμε ως υποχρέωση, γιατί δεν γνωρίζουμε τα ανοίγματα. Από το 2022 υπάρχει ένα πολύ μεγάλο χρέος στη ΔΕΗ που ξεπερνάει τα 3,5 εκ. ευρώ», είπε και χαρακτήρισε σοβαρή την εκκρεμότητα που υπάρχει επίσης με την ΕΤΒΑ που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Δημιουργία γραφείου σύνταξης μελετών

Τέλος, ο νέος Δήμαρχος, δεδομένου του βάρους που έχει πέσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με άλλα θέματα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για τη στελέχωση ενός Γραφείου που θα ασχολείται με τη σύνταξη μελετών ώστε μέσα στο 2024 να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood