Οι προτάσεις του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Ντόρα Μπακογιάννη

Αντώνης Γραβάνης: "Ως Επιμελητήρια και παραγωγικοί φορείς θα συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ροδόπης και της Θράκης".
Ο κ. Αντώνης Γραβάνης.

Τις προτάσεις του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, παρουσίασε στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρός του Αντώνης Γραβάνης.

Συγκεκριμένα:

 • Φορολογικά κίνητρα για ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων στη Θράκη (μειωμένη φορολογία, μειωμένος ΦΠΑ)
 • Επαναφορά του μέτρου για την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 (12%) για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ανατολική Μακεδονία –Θράκη και καταβολή όλων των οφειλόμενων οικονομικών ενισχύσεων.
 • Θέσπιση απαλλαγής εργοδοτικών εισφορών για όσες επιχειρήσεις ιδρύονται στην περιοχή για 12 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης εργασίας για άλλους 12 μήνες.
 • Αύξηση του ποσοστού επιχορήγησης των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων στην περιοχή της Θράκης σε ποσοστό 65% και για μεγάλες στο 55%.
 • Ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με χρηματοδοτήσεις, νέα τμήματα και επιπλέον φοιτητές και ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων για φοιτητές από άλλες χώρες με δίδακτρα.
 • Ολοκλήρωση του φράγματος του Ιάσμου.
 • Άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών από τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνή-Μακάζα.
 • Σιδηροδρομική σύνδεση Βιομηχανικών περιοχών με λιμάνι Αλεξανδρούπολης και άλλα μεγάλα λιμάνια και διαμετακομιστικά κέντρα.
 • Επιδότηση μεταφορικού κόστους για επιχειρήσεις της περιοχής.
 • Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από ΕΤΑΔ.
 • Η ανάδειξη όλου του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής (Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, Παπίκιο Όρος, Σπήλαιο του Κύκλωπα, Λίμνη Βιστωνίδα κ.α.)
 • Επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης Ramsar και Natura.
 • Μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κατά το πρότυπο της Τεργέστης.

Επιπλέον ζητήθηκε από την Επιτροπή η συμβολή της για την δια ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου και κατατέθηκε η διαμαρτυρία για τα επιπλέον συνεχή περιοριστικά μέτρα λόγω covid-19 στην περιοχή χωρίς να έχει εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση στη Ροδόπη.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου και η τελική εισήγηση προς την Επιτροπή θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

Ο κ.Γραβάνης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής, που μας δόθηκε η δυνατότητα σε μία πολύωρη σύσκεψη να συζητήσουμε για τις προτεραιότητες Ανάπτυξης για την Θράκη. Η κ. Μπακογιάννη απέδειξε πως είναι πολύ καλή γνώστης της Θράκης και των προβλημάτων της αλλά και οι τοπικοί μας βουλευτές είχαν κάνει  εξαιρετική προεργασία στην Επιτροπή.

Εμείς ως Επιμελητήρια και παραγωγικοί φορείς θα συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ροδόπης και της Θράκης και θα αξιοποιήσουμε την ιστορική αυτή ευκαιρία διεκδικώντας και προτείνοντας ουσιαστικά με στόχο μετρήσιμα αποτελέσματα, μακριά από επικοινωνιακά και μικροκομματικά τεχνάσματα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood