Οι προτάσεις του Αντώνη Γραβάνη για το Φεστιβάλ Φαναρίου

"Σκοπός μας, είναι να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους". 
8468e20c-antonis-gravanis-02-649x365

Τις προτάσεις της παράταξης “Κομοτηνή Δυνατά” με σκοπό “την αναβάθμιση του Φεστιβάλ Φαναρίου”, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της, Αντώνης Γραβάνης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση:

“Με αφορμή την πρόσφατη πραγματοποίηση του festival Φαναρίου, και το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον θεσμός, καταθέτουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση αυτού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ως Δήμος Κομοτηνής  τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Οφέλη που αφορούν την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας,  την αύξηση της επισκεψιμότητας, της παραμονής των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου αλλά και την ενίσχυση  της εμπορικής κίνησης των τοπικών καταστημάτων και τουριστικών επιχειρήσεων. Εμείς ως διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2024, να οργανώσουμε ένα πολυθεματικό πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο θα αποτελέσει ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Για να πετύχει το εγχείρημα χρειάζεται να εμπλουτιστεί και να μην  έχει μόνο συναυλιακό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα θα καθιερώσουμε:

  • Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μια πολυσυλλεκτική εμπειρία (μουσική, χορό, stand up comedy, μουσικούς του δρόμου και performers) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Η έναρξη των συναυλιών να πραγματοποιείται από νέους καλλιτέχνες της περιοχής μας ώστε να παρουσιάζουν το ταλέντο του στο ευρύ κοινό.
  • Την ανάπτυξη παράλληλων εκδηλώσεων σε όλη την παραλιακή ζώνη και εντός του οικισμού, προκειμένου να υπάρχουν οικονομικά οφέλη στις τοπικές επιχειρήσεις
  • Την ενεργή συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων με την πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων πριν και μετά τις συναυλίες στον οικισμό.
  • Την πραγματοποίηση έκθεσης τοπικών προϊόντων γευσιγνωσίας στο λιμάνι του Φαναρίου όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ
  • Τη δυνατότητα πώλησης τοπικών προϊόντων και street food από τις τοπικές επιχειρήσεις στους χώρους των συναυλιών.

Οι προτάσεις μας έχουν ως στόχο την διόρθωση των «κακώς κειμένων» που αφορούν τον έως τώρα σχεδιασμό του Φεστιβάλ. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία την οποία και στηρίζουμε ως παράταξη, αλλά τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν είναι αρκετά. Συγκεκριμένα:

  • Ποια είναι τα έως τώρα πραγματικά οφέλη για το Δήμο Κομοτηνής;;
  • Για ποιο λόγο ο Δήμος Κομοτηνής πλήρωσε με απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ την εταιρεία διοργάνωσης, ενώ ο Δήμος δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος και έσοδα; Tι ακριβώς αφορά η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση;;
  • Ενώ ο Δήμος Κομοτηνής παραχωρεί χώρο, υπηρεσίες, εξοπλισμό και 25.000 ευρώ απευθείας ανάθεση, για ποιο λόγο δεν διεκδικεί μέρος των εσόδων ή ανταποδοτικά οφέλη ;;

Σκοπός μας, είναι να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ που θα εξελίσσεται, θα εμπλουτίζεται, θα έχει ταυτότητα και θα αποτελέσει τουριστικό προϊόν για το Δήμο Κομοτηνής  με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή ανταποδοτικότητα υπέρ της τοπικής κοινωνίας. Ένα Φεστιβάλ με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους”. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood