Οι προτάσεις της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης.
Σε ανοιχτή επιστολή της προς τους αρμόδιους, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης καταθέτει τις προτάσεις της για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Οι προτάσεις της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

“Καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας που μαστίζει τη χώρα μας στο νομό Ροδόπης η πλειοψηφία των καταστημάτων έχει βάλει λουκέτο είτε λόγω απόφασης της πολιτείας είτε οικειοθελώς λόγω αναδουλειάς και προστασίας από τον κοροναϊό και όσες λειτουργούν έχουν απολέσει το 80% του τζίρου τους. Μέσα σ αυτή τη δύσκολη κατάσταση οι συνάδελφοι παλεύουν μόνοι τους αδημονούν και αναμένουν με απόντες όσους  θα μπορούσαν να φανούν αρωγοί. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης (έχοντας μέλη 28 επαγγελματικά , εμπορικά και βιοτεχνικά σωματεία)  αιτείται  να υλοποιηθούν αναγκαία ανακουφιστικά μέτρα προς αυτές, που θα βοηθήσουν στην επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα που θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των μέτρων ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Α. ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ

Ζητάμε για τις επιχειρήσεις:

      –    Άμεση είσοδο όλων των Μμε ανεξαρτήτου ΚΑΔ στα ανακουφιστικά μέτρα                        μιας και αυτές που λειτουργούν έχουν μείωση τζίρου κατά 80% περίπου.

       –   Αμεση θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού επιτέλους για όλες τις επιχειρήσεις      ατομικές και νομικές.

–          Επέκταση επιχορήγησης 800 € για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, κτλ) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού .Αρση της αδικιας αυτής .

–          Επιχορήγηση όλου του ποσού ενοικίων για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις και μείωση αυτού κατά 40% για 3 μήνες μετά το πέρας της αναστολής λειτουργίας αυτών και μείωση 60% για τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν.

–          Απαλλαγή δόσεων από εργοδοτικές εισφορές και ρυθμίσεις αυτών από 1 Απριλίου έως και την ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων

–          Άμεση και καθολική μείωση ΦΠΑ στο 13% από την ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων

–          Απαλλαγή από την καταβολή τελών στις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και συμψηφισμό στην περίπτωση που τα εν λόγω τέλη έχουν ήδη καταβληθεί για το 2021.

–          Πάγωμα όλων των λογαριασμών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τηλεόρασης, και αναστολή διακοπών αυτών για διάστημα τουλάχιστο δύο μηνών πέραν της παύσης λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και ευνοϊκή ρύθμιση των όποιων χρεών

–          επιδομα -στηριξη σε επαγγελματοβιοτεχνες που σπουδαζουν παιδια και αδυνατουν να καταβαλλουν ενοικια κλπ

Β. ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ζητάμε για τις επιχειρήσεις:

Για χρονικό διάστημα από τις 15 Μαρτίου 2020 έως και 3 μήνες από την ημέρα που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με:

–          Τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες καθώς ήδη εν τοις πράγμασι, όλα τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αποσυρθεί και δεν γίνεται χρήση των χώρων.

–          Τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας που επιβάλλονται στα καταστήματα που δε λειτουργούν  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πολλώ δε μάλλον που τα κλειστά καταστήματα δεν επιβαρύνουν έτσι και αλλιώς τις Υπηρεσίες καθαριότητας καθώς δεν παράγουν σκουπίδια.

Για το μετέπειτα του ως άνω διαστήματος χρονικό διάστημα των επομένων 3 μηνών:

–          Για τα δημοτικά τέλη και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες, παρακαλούμε να εισηγηθείτε για να υπάρξει έκπτωση επί ποσοστού 50% επί του συνολικού ποσού για ετήσια χρήση.

–          Επιπλέον ας υπάρξει έκπτωση επί ποσοστού 50% των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, στα καταστήματα  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

–          Όσον αφορά τις άδειες κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που ήδη έχουν χορηγηθεί και έχουν πληρωθεί εφάπαξ, να γίνει συμψηφισμός με έκπτωση την επόμενη χρονιά.

–          Επιπλέον, όσον αφορά τους Δήμους που διαχειρίζονται λογαριασμούς νερού,  να γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες και μειώσεις και αναστολή 6 μηνών στις ρυθμίσεις

–          Να ανασταλεί  η καταβολή του δημοτικού φόρου για 6 μήνες και να παγώσουν οι δόσεις των ρυθμίσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα .

–          Σαν ένα μέσο αλληλοβοήθειας οι καταστηματάρχες να μην χρεώνονται προσαυξήσεις από τους Δήμους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από τυχόν πρόστιμα.

–          για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες εν όψει νέας σεζόν περικοπή των μισθωμάτων προς τους δήμους μόνο κατά τους μήνες που θα λειτουργήσουν και  όχι καθ όλο το έτος 2020 ήτοι 12 μήνες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood