Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους

Τα μέλη του συλλόγου είχαν την τιμή να έχουν κοντά τους τον πολύτεκνο, πατέρα έξι παιδιών, τυφλό καθηγητή κοινωνιολογίας, Αργύρη Τέτο από το Βελβεντό Κοζάνης, οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα "Βιωματική προσέγγιση της αναπηρίας".
314626937_1063329847666427_4513486044066408175_n

Αρτοκλασία προς τιμήν των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους, τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης, και ακολούθησε λιτή δεξίωση με προσφορά καφέ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού, μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας.

Τα μέλη του συλλόγου είχαν την τιμή να έχουν κοντά τους τον πολύτεκνο, πατέρα έξι παιδιών, τυφλό καθηγητή κοινωνιολογίας, Αργύρη Τέτο από το Βελβεντό Κοζάνης, οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Βιωματική προσέγγιση της αναπηρίας”.

Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη και τα επτά παιδιά τους – Άγιος Σάρβηλος, Άγιος Νίτας, Άγιος Ιέραξ, Άγιος Θεόδουλος, Άγιος Φώτιος, Αγία Βήλη και Αγία Ευνίκη – είναι οι προστάτες των πολύτεκνων οικογενειών. Ήταν πραγματικά μια αληθινή Χριστιανική Οικογένεια. Όταν άρχισαν οι διωγμοί κατά των Χριστιανών, τους είπαν να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν για να προστατέψουν την οικογένειά τους. Όμως αμέσως τα παιδιά έδωσαν μια αποφασιστική και καθοριστική απάντηση και είπαν ότι δεν θα φύγουν από την πατρίδα τους, θα περιμένουν και με γενναιότητα θα υποστούν οποιοδήποτε μαρτύριο. Πράγματι η οικογένεια δεν έφυγε, και όταν οι διωγμοί εξαπλώθηκαν παντού, όλοι τους, γονείς και παιδιά, ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και πέθαναν με αποκεφαλισμό.

Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους

Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους Οι Πολύτεκνοι της Ροδόπης τίμησαν τους Προστάτες τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood