Με στάση εργασίας αντέδρασε η ΟΛΜΕ στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει την επιστροφή των καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να δρομολογήσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την επανέναρξη των μαθημάτων.

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου, και κάλεσε τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να προκηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως πρώτο βήμα αντίδρασης, τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Στον νομό Ροδόπης, πάντως, σχεδόν το σύνολο των καθηγητών προσήλθε κανονικά στις σχολικές μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μισά σχεδόν γυμνάσια και λύκεια του νομού μας, των οποίων οι διευθυντές είχαν δηλώσει τα σχετικά στοιχεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, μόλις ένας εκπαιδευτικός έκανε στάση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη Ροδόπη, υπηρετούν 700 και πλέον εκπαιδευτικοί.