Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων

Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων.
Screenshot_849

Τίμησαν και φέτος τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων, οι Ηπειρώτες της Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, μετά την απόλυση της σημερινής (16/1) Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του, και τιμώντας την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εξ Ιωαννίνης, προεορτάζοντας την αυριανή (17/1) γιορτή του Αγίου.

“Οι Ηπειρώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ροδόπης νοιώθουν χαρά, υπερηφάνεια και νοσταλγία για την πατρίδα των προγονών τους”, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τζαμπάζης, ευχόμενος στους παριστάμενους και μη συμπατριώτες του χρόνια πολλά, και πρόσθεσε: “Οι Ηπειρώτες άνθρωποι της παράδοσης, της οικογένειας, μεγάλοι έμποροί, μάστορες, πετράδες, αργυροχρυσοχόοι, με μεγαλύτερο όπλο τους την τιμιότητα και την πίστη τους στην Ορθοδοξία, κατέκτησαν τον κόσμο, και ευεργέτησαν την πατρίδα τους την οποία όπου και να βρίσκονταν την είχαν πάντα μαζί τους”.

Έτσι έγινε και στη Ροδόπη. Από τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Ηπειρώτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, έφεραν από την πατρίδα τους την Ήπειρο εικόνες του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και τις προσέφεραν στις εκκλησίες της Κομοτηνής. Μία από αυτές, μαζί με τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου, βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Άγιου Γεωργίου, και μία ακόμη, που αναπαριστά τα θαύματα του Αγίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood