Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ συστήνουν τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων

"Η αίσθηση ασφάλειας από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες (ιλαρά, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, κ.ά.), είναι απατηλή, αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης, οι ασθένειες επανεμφανίζονται".
1680091963

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024 (24-30 Απριλίου), τονίζουν τη σημασία του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων ως βασικό πυλώνα της προστασίας της υγείας του κοινωνικού συνόλου, και αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:

“Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, είναι 90%-95% για τις έγκυρες δόσεις των βασικών εμβολίων. Η αίσθηση ασφάλειας από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες (ιλαρά, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, κ.ά.), είναι απατηλή, αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης, οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Θετικό στοιχείο για τη χώρα μας είναι ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί διενεργούνται σε υψηλά ποσοστά με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους ενήλικους.

Χαρακτηριστικό, είναι, ότι με βάση μελέτες, μέχρι το 2030 ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια. Συνεπώς, καθώς ο πληθυσμός παγκοσμίως γηράσκει, η αξία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Με την αύξηση των επιδημιών και των πανδημιών στην παγκόσμια κοινότητα, ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι “κλειδί” για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

Δοθέντων των παραπάνω, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκαλούν όλους τους ενήλικους να ενημερωθούν από τους θεράποντες ιατρούς τους και να συμμετάσχουν ενεργά στα εμβολιαστικά προγράμματα.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ συστήνουν τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood