Την αντίδραση των διοργανωτών της εκδήλωσης διαμαρτυρίας “Γεφύρεια 2019”, στην πεσμένη εδώ και δύο χρόνια γέφυρα στον Κομψάτο ποταμό, προκάλεσε η τοποθέτηση ενόχλησης του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου που ανέλαβαν την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, ζητούν από τον κ. Τσαλικίδη να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έγραψε για “προσωπικά-πολιτικά οφέλη”, να καταγγείλει τα όσα υπονοεί για “σκοπιμότητες και καθυστερήσεις του παρελθόντος”, αλλά και να τους διαφωτίσει για τις ενέργειες αποκατάστασης της γέφυρας που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

“Μετά το πέρας της εκδήλωσής μας στον Ίασμο «ΓΕΦΥΡΙΑ 2019», που είχε ως σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα του τόπου μας με έναν πρωτότυπο, σατιρικό, ειρηνικό και διασκεδαστικό τρόπο διαμαρτυρίας και ένδειξης αγανάκτησης των δημοτών, που εδώ και δύο χρόνια παραμένει σταθερό χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης , που καθημερινά δημιουργεί μεγάλο οδικό θέμα, είτε από χιλιομετρική απόσταση είτε από θέμα ασφάλειας των διερχομένων, είναι θέματα τα οποία ήδη έχουμε επισημάνει με τη βοήθεια και της τεχνολογίας άλλα και των ΜΜΕ.

Παρακολουθούμε, όπως δηλώσαμε, στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν θετικές από τον κόσμο, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική από τους συνδημότες μας, και η εκδήλωσή μας – διαμαρτυρία είχε θετικά αποτελέσματα.

Μας τιμήσανε στην εκδήλωση η τοπική αυτοδιοίκηση και πολλοί άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο που ο καθένας από τη μεριά του έκανε τις ανάλογες δηλώσεις.

Εμείς από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να μη δώσουμε οποιοδήποτε «χρώμα» σε αυτή την εκδήλωση, και να διατηρήσουμε την ακεραιότητά μας στην εικόνα της εκδήλωσής μας ως Έλληνες πολίτες, δημότες Ιάσμου, που αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με αυτόν τον τρόπο.

Δεν δεχτήκαμε οποιαδήποτε ανάμειξη από κανέναν, ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση ούτε καν του συλλόγου μας, όλη την οργάνωση και την οικονομική επιβάρυνση αυτής την αναλάβαμε μεγάλο μέρος των δημοτών Ιάσμου προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Δυστυχώς μετά λύπης μας παρακολουθούμε το θέμα όπως τονίστηκε παραπάνω, και είδαμε την αντίδραση του κ. Τσαλικίδη, αντιπεριφερειάρχη Ν. Ροδόπης, ο οποίος μας κατηγορεί ανοιχτά και διασύρει δημόσια τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης ότι είχαμε προσωπικό και πολιτικό όφελος από αυτή.

Θα θέλαμε κ. Τσαλικίδη να ζητήσετε δημόσια συγνώμη για τους χαρακτηρισμού σας.

Γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι; Έχετε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι ωφεληθήκαμε προσωπικά ο καθένας, είτε πολιτικά είτε προσωπικά;

Ότι δημιουργήσαμε εντυπώσεις, μα αυτός ήταν ο σκοπός μας, να αγκαλιάσει ο κόσμος το πρόβλημά μας και να πιέσουμε όλοι από κοινού τους υπευθύνους.

Δεν εκλεχτήκαμε εμείς σε αυτή τη θέση ώστε να έχουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο και την όρεξη να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος μας, και αν μη τι άλλο, πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια, πόσο ακόμα;

Και εάν γίνονται ενέργειες αυτά τα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για ποιον λόγο δεν μας «φώτισε» κανείς να τα δούμε, γιατί δεν ήρθατε κ. Τσαλικίδη να μας διαφωτίσετε στο «πανηγύρι» μας  όπου βρίσκονταν τόσοι αγανακτισμένοι δημότες;

Εάν υπήρχαν σκοπιμότητες και καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της γέφυρας στο παρελθόν όπου ήσασταν ενεργό μέλος της Περιφέρειας με την ίδια θέση, γιατί δεν μας τα αναφέρετε, δεν τα καταγγέλλετε;

Μόνο με συνεννόηση και συνεργασία θα πάει ο τόπος μπροστά, αυτό λέτε, αλλά πρώτος σπεύδετε να κατηγορήσετε και να διασύρετε απλούς ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία ανάμειξη, ούτε στην πολιτική ούτε στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας.

Ας προσέξουν λίγο και κάποιοι κύριοι από τον δήμο μας που σπεύδουν να επικροτήσουν την άποψη του κ. Τσαλικίδη και να εκφράσουν τη γνώμη τους απέναντι στους συνδημότες τους αποκαλώντας τους «κοπρίτες» που «γελοιοποιούν «την κατάντια του δήμου μας», ας παραμείνουν στην απραξία τους και να μην τρέχουν να σχολιάζουν προσπαθώντας να προκαλέσουν εντυπώσεις, ο λόγος ξεχνιέται αλλά τα γραπτά μένουν”.