Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συμβολικά και ως ένδειξη ελάχιστης τιμής, μερίμνησε για τον σημαιοστολισμό των οδικών κόμβων εισόδου και εξόδου της πόλης της Κομοτηνής.

9d2e6ef8 1

Στο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, αναφέρει τα εξής:

«Τιμούμε φέτος την Εκατοστή Επέτειο από την Απελευθέρωση της Κομοτηνής και της Θράκης, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Με αίσθημα ευθύνης προς τη διασφάλιση της υγείας, προσεγγίζουμε και γιορτάζουμε την κορυφαία αυτή ιστορική στιγμή της Κομοτηνής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χρόνο.

b752828b 8

Τα 100 χρόνια Ελεύθερη Θράκη, Ελεύθερη Κομοτηνή δεν αρκεί να εορταστούν και να παραμείνουν στον χρόνο μόνο ως μία επέτειος. Συνιστούν την ιστορία του μέλλοντος αυτού του τόπου, ενός τόπου με γερά θεμέλια που αξίζει να αναδειχθεί σημαντικά. Έχοντας ως κεφάλαιο την ιστορική παρακαταθήκη και θεμέλιο λίθο τη βοήθεια και τη σύμπραξη των νέων συνανθρώπων και συναγωνιστών στο πλευρό μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε αισιόδοξες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

e5c7bcc0

Η ιστορία μας είναι αυτή που μας εμπνέει να προχωρήσουμε ενωμένοι και αισιόδοξοι με ζωτικότητα κι αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας να έχουμε πίστη στις διαχρονικές αξίες μας.

Χρόνια πολλά Κομοτηνή, Χρόνια πολλά Θράκη».