Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS», καθάρισαν μέρος του περιβάλλοντος χώρου του Πανθρακικού Σταδίου (περιοχή ΟΕΑΔ/Ολυμπιάδας) – μετά και τους καθαρισμούς που είχαν κάνει στα ποτάμια του Μίσχος και του Κοσμίου.

  • Θυμηθείτε εδώ την προηγούμενη παρέμβασή τους στον χώρο.

Δεδομένου του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών στο σημείο, οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες έδωσαν έμφαση σε ανακυκλώσιμα σκουπίδια που μόνοι τους με φορτηγάκι τα συγκέντρωσαν και τα μετέφεραν σε κάδους ανακύκλωσης.

Οι ίδιοι σημειώνουν: “Δυστυχώς η περιοχή πίσω από το γήπεδο στον ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε ανοιχτό σκουπιδότοπο της πόλης. Ο ποταμός Βοσβόζης κινδυνεύει να γίνει νεκρό ποτάμι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όπου και στις δύο όχθες του ποταμιού απίστευτος όγκος σκουπιδιών πετιέται καθημερινά. Μέσα στο ποτάμι, όπου το νερό υπάρχει σε διάφορα σημεία, βρήκαμε πολλά βατραχάκια και ψαράκια. Η προσπάθειά μας ήταν να πάρουμε κυρίως ανακυκλώσιμα σκουπίδια και να απαλύνουμε τον όγκο των απορριμάτων. Στα σκουπίδια βρήκαμε μέχρι και λογαριασμούς δημόσιων υπηρεσιών όπου αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση εκείνου που προφανώς θέλησε να βρομίσει το ποτάμι”.

Παροτρύνουν, δε, “όποιον εντοπίσει ασυνείδητο να πετάει σκουπίδια, να πάρει τηλέφωνο κατ’ ευθείαν την αστυνομία”, ενώ καλούν και όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στις περιβαλλοντικές δράσεις της ομάδας, οι οποίες το προσεχές διάστημα θα εμπλουτιστούν, να στείλει μήνυμα στη σελίδα της: Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS.

Οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φιλοπεριβαλλοντική εξόρμησή τους, μετά από δεκαπέντε ημέρες.