Προ ολίγων ημερών μεταφέραμε την αγωνία ευαισθητοποιημένου συμπολίτη μας για την τύχη ενός μικρού ταλαιπωρημένου αλόγου στον Ίασμο. Το θέμα ευαισθητοποίησε πολλούς ακόμη συμπολίτες μας, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν το όμορφο τετράποδο.

Μεταξύ αυτών, μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS», που το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκαν τον χώρο όπου βρίσκεται το αλογάκι. Με σχετική ανάρτηση στη σελίδας της ομάδας στο facebook, εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία του ζώου.

Τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας αναφέρουν ότι βρήκαν το αλογάκι να κάθεται δίπλα σε συστάδα δέντρων και να τρώει χορταράκι και πιο κάτω να έχει κουβά με νερό, ενώ συνάντησαν και τους ιδιοκτήτες τους. «Το αλογάκι το είχαν βρει μικρούλι πριν από λίγους μήνες η κυρία Χατιτζέ και ο κύριος Ραμαδάν», σημειώνουν, «παρατημένο στα σκουπίδια και με πληγές στα πόδια. Το πήρανε ΜΕΣΑ στο σπίτι τους, το μεγαλώσαν μέσα στα δωμάτια του σπιτιού τους μέχρι να γίνει καλά, και έγινε μέλος της οικογένειας τους. Η οικογένεια αυτή, είναι φτωχή αλλά φροντίζει από το υστέρημα της όχι μόνο το αλογάκι αλλά και δύο (πρώην) αδέσποτα σκυλιά και ένα γατάκι ενώ πάνω στη σκεπή τους ζουν περιστέρια, τα οποία μάλιστα οι ίδιοι έφτιαξαν τεχνητές φωλιές! Έχουν επίσης κοτούλες και είδαμε το ένα το εγγονάκι τους να κρατάει με αγάπη έναν νεοσσό».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το αλογάκι. Επισημαίνουν, μάλιστα, ένας κτηνίατρος θα τους προμηθεύσει δωρεάν το χάπι για τα παράσιτα και έτσι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία του ζώου, το οποίο ούτως ή άλλως είχε δεχθεί από παλιά τις φροντίδες κτηνίατρου και είναι υγιές.

«Εμείς από την πλευρά μας, εντυπωσιαστήκαμε από την αγάπη των ανθρώπων αυτών για τα ζώα και από τη θέρμη με την οποία μιλούσαν για αυτά. Δεν ξέρουμε πολλούς που θα έβαζαν στο σπίτι τους ένα μικρό πουλάρι για να το μεγαλώσουν, πόσο μάλλον όταν δεν βάζουν σκυλιά ή γάτες», καταλήγει η ανάρτηση της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS».

Σημειώνεται, πάντως, ότι υπάρχουν φωνές φιλόζωων που υποστηρίζουν ότι το ζώο θα πρέπει να μεταφερθεί σε μέρος με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.