Για άλλο ένα καλοκαίρι, οι Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν πολύτιμη συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ροδόπης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα πιθανά περιστατικά δασικών πυρκαγιών.

Επανδρώνοντας ένα από τα πλέον νευραλγικά πυροφυλάκια της ΠΕ Ροδόπης, αυτό που βρίσκεται στο δάσος της Νυμφαίας, αναλαμβάνουν έναν ρόλο καταλυτικό στην προσπάθεια πρόληψης των πυρκαγιών. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά το παρελθόν που εστίες φωτιάς έγιναν έγκαιρα αντιληπτές από τους εθελοντές των Σαμαρειτών και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις ειδοποιηθείσες πυροσβεστικές δυνάμεις (θυμηθείτε εδώ).

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού εύχεται καλή δύναμη στους εθελοντές που από σήμερα, και ανεξάρτητα από τον δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, θα βρίσκονται σταθερά στο πυροφυλάκιο της Νυμφαίας:

«Μετά από αίτημα του Αρχηγού κ. Ιμανιμίδη Κωνσταντίνου και την άμεση έγκριση από τον πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, οι Σαμαρείτες του Π.Τ. Κομοτηνής ανεξάρτητα από το δείκτη επικινδυνότητας θα επανδρώσουν ένα από τα πιο νευραλγικά πυροφυλάκια της ΠΕ Ροδόπης στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας με σκοπό την επαύξηση της πρόληψης στη ΠΕ Ροδόπης. Ξεκινώντας από σήμερα, καλή δύναμη στους Εθελοντές μας».