Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά σαράντα εννέα τον αριθμό, είναι τα πεδία δράσης στα οποία έχουν εργαστεί τους τελευταίους δεκαέξι μήνες οι τριάντα δασεργάτες Ροδόπης του σημαντικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ανέργων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την αντιπυρική περίοδο του 2018 και παρατάθηκε με τροπολογία τον Φεβρουάριο του 2019.

Αντικείμενο και αποστολή τους, οι κλαδεύσεις, η περισυλλογή σκουπιδιών, οι διανοίξεις μονοπατιών και δρόμων πυροπροστασίας, οι καθαρισμοί δασών, η συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου δημοσίων κτιρίων, εγκαταστάσεων, ναών και μοναστηριών, κ.ά.

26a540af oi afaneis protates tou dasous 2Στις 15 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των μισών εξ αυτών, και στις 30 του μηνός λήγουν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

“Έχουμε γίνει ομάδα, αποκτήσαμε δεξιότητες, ο εξοπλισμός μας έγινε προέκταση των χεριών μας και λατρέψαμε τη δουλειά μας”, τονίζουν οι απασχολούμενοι, ζητώντας την εκ νέου παράταση του προγράμματος, αίτημα που υπέβαλλε και στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.