Εννέα τον αριθμό, είναι τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών κομμάτων στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, και συγκεκριμένα:
1. Στήριξη της ελληνικής οικογένειας με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (άρθρ. 21 παρ. 1 Σ.).
2. Διασφάλιση της κυβερνητικής-πολιτικής σταθερότητας, εμποδίζοντας την εργαλειοποίηση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας (32 παρ. 4 Σ.)
3. Αναβάθμιση του κοινοβουλίου με τη διευκόλυνση σύστασης εξεταστικής επιτροπής και από την ελάσσονα αντιπολίτευση (68 Σ.)
4. Αποκατάσταση της θέσης του Βουλευτή, με την αυστηροποίηση του ασύλου (62 Σ.).
5. Θωράκιση της αξιοπιστίας της πολιτικής, με την εξίσωση υπουργού και απλού πολίτη σε ζητήματα παραγραφής στην ποινική διαδικασία (86 παρ. 3 Σ.).
6. Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της στρατιωτικής δικαιοσύνης (96 παρ. 5 Σ.).
7. Διευκόλυνση της οριζόντιας διάκρισης εξουσιών μεταξύ αγοράς, τεχνοκρατίας και πολιτικής, με τη διευκόλυνση ανάδειξης ανεξάρτητων αρχών (101 Α παρ. 2 Σ.).
8. Διασφάλιση της ενεργοποίησης των πολιτών με τη θεσμοθέτηση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας (73 παρ. 6 Σ.).
9. Μεγάλωμα της Ελλάδας με τη διευκόλυνση της ψήφου του οικουμενικού Ελληνισμού καθιστώντας το εθνικό κοινοβούλιο εκφραστή όχι μόνο του λαού αλλά και του έθνους (άρθρο 54 παρ. 3 Σ.).
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:
«Οι διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες δε μας εμπόδισαν να ζωντανέψουμε μια κατ’ αρχήν «ημιθανή και ακρωτηριασμένη» αναθεωρητική διαδικασία. Ξεκινώντας από τα 154 σημεία διαφωνίας στην Προτείνουσα Βουλή, και τα 49 σημεία διαφωνίας στην Αναθεωρητική Επιτροπή, μέσα από ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό και πολιτικό διάλογο, επιτύχαμε να συναντηθούμε σε εννέα σημαντικά σημεία, και πιθανότατα τη Δευτέρα να ψηφίσουμε εννέα σημαντικότατες αλλαγές, δηλαδή πολύ περισσότερες και σίγουρα πολύ σημαντικότερες από άλλες αναθεωρητικές προσπάθειες, τόσο του 1986 όσο και του 2008. Αυτή η Αναθεώρηση πιστεύω τελικά ότι θα αφήσει πίσω της έντονη την σφραγίδα σημαντικών αλλαγών».