“Θετικό πρόσημο” βάζει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Επαγγελματικών Σωματείων Ροδόπης στην απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού των ιδιωτικών υπαλλήλων, ωστόσο υπογραμμίζει την αναγκαιότητα πως αυτή θα πρέπει να συνοδευτεί και από μέτρα ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει:

“Η  ΟΕΒΕΣ Νομού Ροδόπης όσον αναφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/2/2019, δηλώνει ότι οι οποιεσδήποτε αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη δεκαετή κρίση που βιώνουμε, έχει κατ’ αρχήν θετικό πρόσημο.

Σημειώνουμε ότι η οποιαδήποτε αύξηση θα έπρεπε να ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης,  διεργασιών, όλων των κοινωνικών εταίρων, όπως συνέβαινε πάντα, και το ιδανικότερο με την αύξηση του μισθού είναι η παράλληλη εξαγγελία μείωσης ασφαλιστικών, εργοδοτικών εισφορών και μείωση φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό των επιχειρήσεων.

Επίσης η μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2019 θα εξανεμίσει την δοθείσα αύξηση στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό όλων αυτών με τη στασιμότητα που επικρατεί ιδιαίτερα στον νομό μας”.