Στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη βρέθηκαν στις αρχές του φθινοπώρου η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες της από την εκπομπή «360ο”, που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

moires1Σκοπός του οδοιπορικού της εκπομπής ήταν να παρουσιάσει τη μουσουλμανική μειονότητα, μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανθρώπων της Θράκης. Κάτοικοι της Κομοτηνής και της Ξάνθης μοιράστηκαν με τη Σοφία Παπαϊωάννου την καθημερινότητά τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις πτυχές του ιερού νόμου της Σαρίας και του ρόλου του Μουφτή, καθώς επίσης τις ελπίδες και τον αγώνα τους για την ειρηνική συνύπαρξη.

Το οδοιπορικό θα προβληθεί αύριο Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

moires7Στο σημείωμα που προαναγγέλλει την προβολή της εκπομπής αναφέρεται: «Οι περισσότεροι Έλληνες που δεν κατοικούν στη Θράκη, συνήθως, στρέφουν το βλέμμα τους στη μουσουλμανική μειονότητα μόνο σε καταστάσεις έντασης: όταν υπάρχει μία επίσκεψη Τούρκου πολιτικού, προκλητικές δηλώσεις ή τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πίσω όμως από τις μυστικές ή τις φανερές διεργασίες στην περιοχή, πίσω από τις πολιτικές δηλώσεις και τα συμφέροντα, υπάρχουν οι άνθρωποι. Απλοί άνθρωποι, πολίτες της μειονότητας, που στην πλειονότητά τους θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και να συνυπάρξουν σε αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους της κοινής τους πατρίδας».

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μέσα από τα μάτια των κατοίκων της.#360moires, αύριο Πέμπτη στις 00.10, στον Alpha TV

Δημοσιεύτηκε από Sofia Papaioannou στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018