Στελέχη περισσότερων των εβδομήντα μεγάλων και μικρομεσαίων εταιρειών της βόρειας Ελλάδας, από τους κλάδους της Ενέργειας, των Κατασκευών, των Βιομηχανικών Προϊόντων, των Τροφίμων και Ποτών, και της Υψηλής Τεχνολογίας, θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι την ερχόμενη εβδομάδα στα Σκόπια σύμφωνα με τον οργανισμό Enterprise Greece ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Στόχος της αποστολής και προσωπικά του Πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος υπογράμμισε στη συνάντησή του με επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη, είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου η ελληνική επιχειρηματικότητα να διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό momendum που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, νυν Β’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και επικεφαλής της “Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ” Κυριάκος Λουφάκης, δεν έκρυψε το γεγονός ότι βλέπει θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η μοναδική παραφωνία στο κλίμα ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Ζορπίδης ο οποίος απαντώντας στον «Enterprise Greece», ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, “όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει”! Κάτι που φυσικά προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση διότι ο κ. Ζορπίδης στην επιχείρησή του (ταξιδιωτικό πρακτορείο) διαφημίζει ταξίδια στην Οχρίδα και μάλιστα με τιμοκατάλογο, γεγονός που εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ανά πάσα στιγμή στην ιστοσελίδα της επιχείρησης! 
επιμέλεια: inkomotini.news