Σκληρή και…δίκαιη επίθεση στην Αττική Οδό Α.Ε. εξαπέλυσε ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αποκαλύπτοντας αφενός την προβοκάτσια της εταιρείας να ανακοινώσει μονομερώς αυξήσεις των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, αφετέρου τη βιασύνη τους να υλοποιήσουν προεκλογικά όσα σχεδιάζουν να πράξουν μετεκλογικά!

“Ενώ διαπραγματευόμασταν τη μείωση των διοδίων, η Αττική Οδός Α.Ε. ανακοίνωσε μονομερώς αυξήσεις των διοδίων, επιχειρώντας να υλοποιήσουν προεκλογικά ό,τι προσδοκούν μετεκλογικά. Ντροπή τους…”, σχολίασε ο κ. Σπίρτζης, και πρόσθεσε: “Οι μάσκες έπεσαν… Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση, να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού”.

Στη σχετική του χθεσινή ανακοίνωση, δε, τονίζει:

Κάποια συμφέροντα δεν μπορούν να κρατηθούν εν όψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού την 1η Ιουλίου, και μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνέχεια, παρ’ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στον χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019. Είναι γνωστό ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους εδώ και τέσσερα χρόνια για χρονική παράταση της σύμβασης της Αττικής Οδού. Είναι γνωστό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στις δεσμεύσεις τους για να υπάρξουν μελέτες επέκτασης του φυσικού αντικειμένου. Είναι γνωστό ότι ακόμη και η μελέτη οδοποιίας για το οδικό δίκτυο στην πληγείσα περιοχή στο Μάτι, όπως είχαν δεσμευτεί, η μελέτη για τη σιδηροδρομική επέκταση στο Λαύριο, και για μια σειρά άλλων έργων, ενώ είναι έτοιμες, δεν παραδίδονται στο Υπουργείο Υποδομών. Είναι γνωστό ότι για αρκετό καιρό γίνεται διαπραγμάτευση για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού. Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 έστειλαν επιστολή αύξησης διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου 2019, και στη συνέχεια την ανακάλεσαν με επιστολή τους στις 29 Ιανουαρίου 2019. Σήμερα, ανακοίνωσαν μονομερώς αυξήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού, η ίδια κράτησε σταθερά για δεκατρία χρόνια τις τιμές των διοδίων. Το θυμήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Και για να γίνει απόλυτα κατανοητή η μεθόδευση, η γνωστοποίηση παραδόθηκε στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα στις 15:00, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της. Γιατί άραγε; Προφανώς γιατί επιχειρούν να υλοποιήσουν προεκλογικά ό,τι προσδοκούν μετεκλογικά… Οι μάσκες έπεσαν… Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού”.