Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ

Με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ / Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, "το ΔΠΘ αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της Περιφέρειάς μας".
pixiz-12-10-2020-19-50-02

Τον θεμέλιο λίθο των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη, έθεσαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Πρύτανης του ιδρύματος, Καθηγητής Χειρουργικής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. 

Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου και επεσήμανε την ανοδική πορεία του ακριτικού πανεπιστημίου “που αγκαλιάζει ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ

“Βασική μας προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια είναι να στηρίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για να αναπτυχθεί και να διαδραματίσει τον ρόλο που μπορεί, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος, και πρόσθεσε: “Το Πανεπιστήμιο, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της Περιφέρειάς μας”. Ο κ. Μέτιος ανέφερε ακόμη ότι η ενίσχυση του ΔΠΘ από την Περιφέρεια θα συνεχιστεί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων από το ίδρυμα.

Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ

Ο κ. Πολυχρονίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Περιφερειάρχη όσο και προς τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του έργου. Ανακοίνωσε, δε, ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες με το Υπουργείο Παιδείας για τη μεταφορά των Παιδαγωγικών Τμημάτων στην Πανεπιστημιούπολη της Δραγάνας.

Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘΟι κτιριακές εγκαταστάσεις που θεμελιώθηκαν είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με πόρους ύψους 12.250.000 €. Το έργο περιλαμβάνει πέντε αμφιθέατρα, τέσσερις αίθουσες φροντιστηρίων, γραμματεία, κυλικείο και κοινόχρηστους χώρους. Οι  χωρικές ενότητες θα οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που θα αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτιρίου με τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια των εργαστηρίων. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων θα ανέρχεται σε 4.913 τετραγωνικά μέτρα και του περιβάλλοντος χώρου σε 10,2 στρέμματα, ενώ το έργο στο σύνολό του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.

 

Ο Χρήστος Μέτιος θεμελίωσε τις νέες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood