Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί τη θεμελίωση των νέων εγκαταστάσεων (Β΄ φάση) του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην πανεπιστημιούπολη της Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος.

Πρόκειται για το συγχρηματοδοτούμενο έργο της Ε.Ε. μέσω του  Επιχειρησιακού Περιφερειακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020, με τίτλο «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΠΑΝ/ΠΟΛΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (ΦΑΣΗ Δ1 – ΚΤΙΡΙΑ 1, 13 & ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Β’)», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 12.250.000 €.

Αναμένεται ότι η κατασκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να στεγασtούν πέντε αμφιθέατρα, τέσσερις αίθουσες φροντιστηρίων, γραμματεία, κυλικείο και κοινόχρηστοι χώροι. Οι χωρικές ενότητες οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτιρίου με τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια των εργαστηρίων. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών, ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ποταμού-λίμνης, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, και εργασίες χωματουργικών για τη φύτευση πρασίνου. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται, πως το τελευταίο μεγάλο κατασκευαστικό έργο του ΔΠΘ, ήταν οι νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, πριν από είκοσι χρόνια. 

7ee84d36 prosklisi themeliosis v fasis iatrikis