Στην κριτική που υπάρχει σχετικά με τη μη άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων και βαρέων οχημάτων από το κάθετο άξονα Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα – Κίρτζαλι, απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δέλτα Τηλεόραση».

Καταρχάς, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεθεί από την ελληνική στη βουλγαρική πλευρά και, όπως επισήμανε, το βλέπουν με καλή πρόθεση. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να υλοποιήσει και η Βουλγαρία τον αντίστοιχο οδικό άξονα από τη δική της πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι «είναι θέμα προδιαγραφών – δεν είναι θέμα πολιτικής διάθεσης – και είναι και θέμα ασφάλειας».

Έθεσε, πάντως, ως προτεραιότητα την άρση της απαγόρευσης για τα λεωφορεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί η διέλευσή τους ακόμα και με την υπάρχουσα υποδομή. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «αυτή τη στιγμή παλεύουμε για να μπορούν να μετακινηθούν τουριστικά λεωφορεία, έστω και με τις προδιαγραφές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από την πλευρά της Βουλγαρίας, και μόλις μπορέσουν και υλοποιήσουν ένα αντίστοιχο έργο υποδομής να μεταφέρονται και να μπορούν να οδεύσουν και βαριά οχήματα όπως είναι οι νταλίκες».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Υποδομών δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, παρατηρώντας ότι «οι δεκαετίες που πέρασαν για να υλοποιηθούν αυτά τα έργα μας δείχνουν κάτι. Μας δείχνουν και τι μέλημα είχαν για την περιοχή οι προηγούμενες κυβερνήσεις και την πολιτική τους να μην γίνουν αυτοί οι άξονες για να καρπώνονται κάποιοι πολιτικά οφέλη, ποντάροντας στην εθνική συνείδηση και στο εθνικό αίσθημα που υπάρχει στους Έλληνες και στην περιοχή».