Δυναμικό άνοιγμα στην αγορά της Νότιας Κίνας επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς παρουσία του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Μάνου Κόνσολα, εγκαινιάστηκε ο νέος εκθεσιακός χώρος κινεζικών βιομηχανιών από τη Dong Guan (Dong Guan Pavilion) στη Θεσσαλονίκη, εντός του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-HELEXPO.
Το Pavilion της Dong Guan θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και στοχεύει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό κόμβο για την προώθηση των εξαγωγών της Dong Guan στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Dong Guan στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στις δράσεις αδελφοποίησης των δύο πόλεων, και δημιουργήθηκε από το World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF) με την υποστήριξη του Hellenic Trade Council (HETCO), για να φιλοξενήσει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις και σαράντα κορυφαίους βιομηχανικούς και τεχνολογικούς ομίλους της Νότιας Κίνας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, η Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue, ο Αντιπρόεδρος του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF) Liang Yong Xiong, η Πρόεδρος του Hellenic Trade Council (HETCO) Ειρήνη Καρυπίδη, και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης, συνοδεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» ανάλογου ελληνικού μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Dong Guan τον προσεχή Οκτώβριο από το Hellenic Trade Council (HETCO), για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Νότιας Κίνας. Αυτό θα είναι το δεύτερο ελληνικό Pavilion στην Κίνα, μετά από εκείνο που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Σαγκάη.
Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού φιλοδοξεί να επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΟΤ με το Hellenic Trade Council (HETCO). Μετά τον μόνιμο εκθεσιακό χώρο του ΕΟΤ στη Σαγκάη που εξασφάλισε για δέκα χρόνια η προκάτοχος του κ. Θεοχάρη, Έλενα Κουντουρά, προωθείται η δημιουργία νέου μόνιμου περιπτέρου του ΕΟΤ στην κινεζική Dong Guan, που θα δώσει νέα δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Νότιας Κίνας.
 
Η Dong Guan αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο μιας τεράστιας οικιστικής ζώνης που αποτελείται από το Σεντζέν, τη Γκουαντσού, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, με περισσότερους από 70 εκατομμύρια κατοίκους. Αποτελεί έδρα των κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών τεχνολογίας, όπως HUAWEI, OPPO και VIVO. Αξίζει να τονισθεί ότι ένα στα πέντε smartphones παγκοσμίως έχει παραχθεί στη Dong Guan.