Εκπρόσωπος της νέας γενιάς ο Βασίλης Αμπαρτζίδης, με σπουδές και γνώσεις πάνω σε θέματα αγροτικής υποστήριξης και ανάπτυξης, αλλά και σε θέματα εμπορικής-επιχειρηματικής προώθησης, τα οποία αποτελούν διαχρονικά ζητούμενα του αγροτικού κόσμου και που πάντα εκ μέρους των τοπικών φορέων τοποθετούνται ψηλά στην ατζέντα για το μέλλον του τόπου, αποφάσισε να καταθέσει τη δική πρόταση προοπτικής ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Με την ενεργή παρουσία του για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενισχύσει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τον συνδυασμό “Σύμπραξη Προοπτικής” του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γραβάνη.

Ο Βασίλης Αμπαρτζίδης είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία, και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Οικονομικές & Εμπορικές Σχέσεις του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών & Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και σήμερα εργάζεται στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ).

Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Υπέυθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Σχολής του, κατόπιν θήτευσε ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, ενώ πλέον είναι γραμματέας της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης.

Γέννημα-θρέμμα Κομοτηναίος, γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και κατοικεί μόνιμα, γιος του Περικλή Αμπαρτζίδη και του σημαίνοντος τοπικού στελέχους της ΝΔ, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μάγδας Γιαμουστάρη, ωστόσο ο ίδιος επιμένει να κάνει τα βήματά του “αυτόνομα”, με προσωπικές αποφάσεις και με γνώμονα την αυτοτελή μέχρι σήμερα πορεία του, τονίζοντας με έμφαση ως “οι υπαρκτές προοπτικές του τόπου μας είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν από νέους που διαθέτουν γνώση και καινοτόμες ιδέες. Αυτό προϋποθέτει ανανέωση του έμψυχου δυναμικού σε θέσεις διοίκησης και ευθύνης, προκειμένου να εκπονηθεί ένα σύγχρονο σχέδιο για την επόμενη μέρα του δήμου μας”.   

 

ampartzidis ipopsifios