• Είσοδος ελεύθερη.

Ο τρομπετίστας Παντελής Στόικος είναι ο καλεσμένος του Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών 2019, ανοίγοντας το αρχαίο θέατρο και φέτος, με το νέο κουαρτέτο του, με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Λέανδρου Πασιά στο πιάνο, και Γιώργου Κλουντζού-Χρυσίδη στα τύμπανα.

Από την πρώτη πρόσφατη εμφάνιση του κουαρτέτου, πέρσι το φθινόπωρο, στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου, και τις sold out εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη, το υλικό του νέου σχήματος παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων, ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το νέο σχήμα του Παντελή Στόικου γεννήθηκε με αφορμή τη δημιουργία του νέου του δίσκου και την ανάγκη του να παρουσιάσει κυρίως δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος τις δισκογραφίας, καθώς και τις ακυκλοφόρητες από τον επερχόμενο δίσκο.

Ο Λάκης Τζήμκας στο μπάσο είναι ένας μουσικός με γνωστές συνθέσεις και χαρακτηριστικό στυλ παιξίματος, και έχει συνυπάρξει με τον Στόικο στη σκηνή επί δώδεκα χρόνια. Ο Λέανδρος Πασιάς στα πλήκτρα καθώς και ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης στα τύμπανα, είναι δύο νέοι, ανερχόμενοι και ταλαντούχοι μουσικοί, που έχουν δείξει ήδη το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος τους.

Μια μαγική βραδιά και φέτος στο μοναδικό αρχαίο θέατρο της Θράκης που συνεχίζει την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30 ενώ από τις 20:00 λεωφορεία θα μεταφέρουν το κοινό στον χώρο του θεάτρου από τη διασταύρωση του δρόμου με εκείνον που οδηγεί στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.

Εμείς σας προτείνουμε όμως τον περίπατο της διαδρομής, διάρκειας είκοσι λεπτών το πολύ, μέσα από τις αρχαίες ελιές της περιοχής με γεμάτο φεγγάρι!