• Είσοδος ελεύθερη.

Ο τρομπετίστας Παντελής Στόικος είναι ο καλεσμένος του Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών 2019, ανοίγοντας το αρχαίο θέατρο και φέτος, με το νέο κουαρτέτο του, με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Λέανδρου Πασιά στο πιάνο, και Γιώργου Κλουντζού-Χρυσίδη στα τύμπανα.

Από την πρώτη πρόσφατη εμφάνιση του κουαρτέτου, πέρσι το φθινόπωρο, στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου, και τις sold out εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη, το υλικό του νέου σχήματος παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων, ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

f5ee5c7d 54521470 145588589808005 8779653377752563712 nΤο νέο σχήμα του Παντελή Στόικου γεννήθηκε με αφορμή τη δημιουργία του νέου του δίσκου και την ανάγκη του να παρουσιάσει κυρίως δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος τις δισκογραφίας, καθώς και τις ακυκλοφόρητες από τον επερχόμενο δίσκο.

Ο Λάκης Τζήμκας στο μπάσο είναι ένας μουσικός με γνωστές συνθέσεις και χαρακτηριστικό στυλ παιξίματος, και έχει συνυπάρξει με τον Στόικο στη σκηνή επί δώδεκα χρόνια. Ο Λέανδρος Πασιάς στα πλήκτρα καθώς και ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης στα τύμπανα, είναι δύο νέοι, ανερχόμενοι και ταλαντούχοι μουσικοί, που έχουν δείξει ήδη το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος τους.

b8829c6f pantelis 1Μια μαγική βραδιά και φέτος στο μοναδικό αρχαίο θέατρο της Θράκης που συνεχίζει την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30 ενώ από τις 20:00 λεωφορεία θα μεταφέρουν το κοινό στον χώρο του θεάτρου από τη διασταύρωση του δρόμου με εκείνον που οδηγεί στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.

Εμείς σας προτείνουμε όμως τον περίπατο της διαδρομής, διάρκειας είκοσι λεπτών το πολύ, μέσα από τις αρχαίες ελιές της περιοχής με γεμάτο φεγγάρι! 

74add4ed stoikosfinal 1 page 0001