Πανελλαδικές | Ο σχολιασμός των σημερινών θεμάτων από το “Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη”

Έπεσε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και της Φυσικής.
IMG_20230612_130005
Στον σχολιασμό των θεμάτων οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του “Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Κομοτηνής Ερελιάδης”, αναφέρουν.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα σημερινά θέματα της Ιστορίας δεν παρουσιάζουν καμία έκπληξη. Ήταν σαφή, κατανοητά, και μερικά από αυτά επαναλαμβανόμενα. Όπως κάθε χρονιά, όμως, ζητούσαν αποστήθιση της κάθε λεπτομέρειας από πλευράς διαγωνιζόμενου, γεγονός που αποτελεί και τη σταθερή δυσκολία του μαθήματος, εφόσον η αποστήθιση αυτή αφορά ένα σχολικό βιβλίο που η ορολογία και το ύφος του δεν συνάδουν γενικά με τις προσλαμβάνουσες των μαθητών του ελληνικού λυκείου. Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή ξεκούραση, καλά αποτελέσματα και πλούσια τύχη ως προς κάθε τους επιδίωξη.

Ελπίδα Κάρρα, Κατερίνα Ταξοπούλου, Τζιτζιάρη Χαρά
Α.Ο.Θ.
Τα φετινά θέματα του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν βατά και χωρίς εκπλήξεις. Το θέμα Α΄ δεν παρουσιάζει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ το θέμα Β΄ ήταν από τα πιο αναμενόμενα της εξεταστέας ύλης. Το θέμα Γ΄ αποτελεί μία από τις βασικότερες ασκήσεις και τις πιο δουλεμένες καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τέλος, το θέμα Δ΄ είναι η δικαίωση του καλά προετοιμασμένου μαθητή, αφού η μεγαλύτερή του δυσκολία εντοπίζεται στο πρώτο υποερώτημα, καθώς, αν δεν λυνόταν, δεν θα μπορούσε κανείς να προχωρήσει παρακάτω. Εύχομαι ολόψυχα καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σε όλους τους μαθητές που πέρασαν τη δοκιμασία των πανελληνίων. 
Δαλθανάση Μαρία
ΦΥΣΙΚΗ 
Τα θέματα εκ πρώτης όψεως ήταν βατά, αλλά για για τα παιδιά που ήταν μέσων δυνατοτήτων, έκρυβαν πολλές παγίδες, στις οποίες μπορεί να έχασαν απρόβλεπτες μονάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος η εξεταστέα ύλη άλλαξε με έναν ακατανόητο τρόπο, και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας τα θέματα χαρακτηρίστηκαν “μεταβατικά”. Η βάση ήταν εύκολη, όμως από ΄κει και πέρα κάθε μονάδα έκρυβε πονηριές.
Εξουζίδου Δέσποινα, Προυσινούδης Δημήτρης, Ερελιάδης Δημήτρης
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood