Ο Στρατός θα αποκαταστήσει τον δρόμο που συνδέει τον Ίασμο με τα “Θρακικά Μετέωρα”, μια πρόταση που κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, Ηλία Μπούκα, προς τους τοπικούς φορείς για να τη μεταφέρουν και στη διακομματική επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης.
Όπως γνωστοποιεί με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Ροδόπης ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ήδη έχει δρομολογηθεί η συμβασιοποίηση του έργου μεταξύ του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Ιάσμου, “ώστε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες”. 
Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο κ. Στυλιανίδης, που “το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία κ. Μπούκα και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν”, έθεσε το θέμα σε συνάντησή του με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
“Ο δύσβατος δρόμος αυτός των είκοσι περίπου χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις και ο Στρατός έχει την τεχνογνωσία και τα μέσα να τον διορθώσει”, σημειώνει ο Ευρ. Στυλιανίδης, ασπαζόμενος τη συλλογιστική του Ηλ Μπούκα, οτι “η κατασκευή του θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Ροδόπης, θα αξιοποιήσει το καταφύγιο και θα αναδείξει τα Θρακικά Μετέωρα και το φυσικό πάρκο άγριων αλόγων που διαβιεί στην περιοχή”.