Ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016»- ΚΣ ΡΟΔΟΠΗΣ” του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ» ως δικαιούχος της πράξης και επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ροδόπης, διοργάνωσε για τους ωφελουμένους (συμπεριλαμβανομένων και των δυνητικά ωφελουμένων) του Προγράμματος ΤΕΒΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» ημερίδα με τίτλο «Ο Ρόλος της Δημιουργικής Απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ανέφερε για το πρόγραμμα:

Η κοινωνική λειτουργός του συλλόγου Περπατώ, Βιλντάν Γιουσούφ, αναφέρθηκε στις ομαδικές δραστηριότητες των παιδιών των ωφελουμένων.

Η Μαρία Τσαγγάρη, εκπαιδευτικός του Περπατώ, μίλησε για τις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που λαμβάνουν χώρα τρεις φορές την εβδομάδα: “Η δημιουργική απασχόληση στοχεύει στην ανάγκη των παιδιών για ψυχαγωγία και εναλλακτική διασκέδαση. Για τον σκοπό αυτό το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περπατώ προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να αποκτήσουν γνώση, αυτενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, το θέατρο, αφήγηση παραμυθιών και άφθονο παιχνίδι. Ακολουθώντας λοιπόν παιδαγωγική μέθοδο που εφαρμόζει τη συνεργατική και βιωματική μάθηση, οι μαθητές αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι σε νέα περιβάλλοντα, βελτιώνουν επίσης συμπεριφορές και μαθαίνουν να εκδηλώνουν συναισθήματα στο πλαίσιο μιας ομάδας”.