«Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», ήταν το θέμα που συζήτησε ο Πρωθυπουργός σε συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με επιχειρηματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με περίπου σαράντα από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι “η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό momendum που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών”.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών, όπου και  θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ανέλαβε την ευθύνη να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός έπειτα από τριάντα χρόνια και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές με βάση το εθνικό συμφέρον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti