Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενο το Reuters.

Όπως αναφέρει το Sputnik, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ενημέρωση με τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε: «Οι δυτικές χώρες προχωρούν σε εχθρικές οικονομικές ενέργειες κατά της χώρας μας και οι ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης». 

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είναι σαφές τι εννοεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη διαταγή να τεθούν οι δυνάμεις σε «ειδική κατάσταση μάχης». Ωστόσο υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τη Δύση να μην εμπλακεί στα τεκταινόμενα με την Ουκρανία, διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ». Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος Πρόεδρος στο διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωσε τη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είχε αναφέρει: «Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

ΠΗΓΕΣ: naftemporiki.gr, protothema.gr, cnn.gr, kathimerini.gr