Οι 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους συλλόγους που έλαβαν έγκριση για χρηματοδότηση, ήταν και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Το έργο «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΜΑΘ, με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, και αφορά στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής δημιουργίας και των καινοτόμων πρωτοβουλιών νεανικής δικτύωσης.

imath1«Πριν από περίπου δύο μήνες, όταν είχε έρθει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ανακοινώσαμε εδώ ακριβώς την έναρξη αυτού του προγράμματος. Υπήρξε μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση που βγήκε από το ΥΜΑΘ για χρηματοδότηση, από πολλές οργανώσεις νεολαίας στη Μακεδονία και στη Θράκη και αυτό δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουμε ιδέες, έχουμε όρεξη για να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα και τους τρόπους για να τις κάνουμε πράξη», σημείωσε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, επισημαίνοντας ότι η πολιτική για τη νέα γενιά είναι πρωταρχικός στόχος, που πρέπει να διαπερνά την κυβερνητική και την αυτοδιοικητική πολιτική.

Η Υφυπουργός ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, καθώς και τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.