Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ προεδρεύει της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Κρίσης της ΕΝ.Π.Ε.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), διεξήχθη διαδικτυακά.
124cdd54-f290-412d-aacd-7b7899df8900

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκειά της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

“Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της”, υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα”. Παράλληλα τόνισε ότι “ο κύριος στόχος των Περιφερειών αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της πρόληψης καθώς ό,τι πλήττεται δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η αναγκαιότητα κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝ.Π.Ε., απαρτίζουν οι:

  • Πρόεδρος | Τοψίδης Χριστόδουλος – Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
  • Αντιπρόεδρος | Γιακουμάτου Εβίνα – Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Αττικής.
  • Γραμματέας | Μπλέτσας Στυλιανός – Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  • Μέλη | Μητράκας Θεόδωρος – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αδαμόπουλος Αναστάσιος – Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιωάννου Σπυρίδωνας – Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Λυσσαρίδης Νικόλαος – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Κασσίμης Χρήστος – Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood