Ο ΟΒΙ βραβεύει 6 νέες ελληνικές εφευρέσεις

Μία από αυτές αφορά σε "Αυτόματο σύστημα αποθήκευσης αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας για αδιάκοπη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και παροχή ενεργειακής αυτονομίας" - Δείτε και τις υπόλoιπες.
efeyretes

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) ανακοίνωσε τους εφευρέτες που επιλέχθηκαν φέτος για να βραβευτούν, ανάμεσα σε διακόσιες αιτήσεις.

Οι εφευρέτες που διακρίθηκαν θα βραβευθούν στις 23 Ιουνίου 2021 σε τιμητική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Με τη βράβευση των εφευρετών, η οποία συμπίπτει με την επέτειο 100 χρόνων από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα, ο ΟΒΙ και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων συνεχίζουν τον θεσμό που με πρωτοβουλία του εγκαινίασε ο Οργανισμός το 2002.

Τα Βραβεία, που αντιστοιχούν σε χρηματικά έπαθλα, θα λάβουν τρεις κατηγορίες εφευρετών:

 • επιστήμονες ερευνητικού προγράμματος για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου,
 • εργαζόμενοι σε Μικρομεσαία Επιχείρηση,
 • ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.

Οι εφευρέτες που ξεχώρισαν, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών πεδίων, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια, η Ορθοδοντική Ιατρική, η Ιατρική, η Αγροδιατροφή, και προέρχονται από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους/τις:

 • Τσιώκο Δημήτριο, Πλέρο Νίκο, Ντάμπο Γιώργο, Κετζάκη Δήμητρα και Anna Lena Giesecke / Τίτλος εφεύρεσης: “Μέθοδος κατασκευής ολοκληρωμένου πλασμο-φωτονικού βιοαισθητήρα και συσκευή για τον σκοπό αυτό” / Κατηγορία: Στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου / Αριθμός Δ.Ε.: 1009480.
 • Γρηγορίου Βασίλειο, Χώχο Χρήστο και Σπανό Μιχαήλ / Τίτλος εφεύρεσης: “Ηλεκτροαγώγιμες υδρογέλες βασιζόμενες σε συμπολημερή πολύ (θειοφαινίου) – πολύ (ακρυλικού νατρίου) για βιοηλεκτρονικές εφαρμογές” / Κατηγορία: Μικρομεσαία Επιχείρηση (ΜμΕ) / Αριθμός Δ.Ε.: 1009865.
 • Βασίλειο Κωσταμένα και Μιχαή Αγγέλη / Τίτλος εφεύρεσης: “Σύνθετη αποσπώμενη κινητή βάση κυψέλης μελισσών”  / Κατηγορία: Μικρομεσαία Επιχείρηση / Αριθμός Δ.Ε.: 1009687.
 • Πήττα Νικόλαο / Τίτλος εφεύρεσης: “Αυτόματο σύστημα αποθήκευσης αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας για αδιάκοπη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και παροχή ενεργειακής αυτονομίας” / Κατηγορία: Ανεξάρτητο φυσικό πρόσωπο / Αριθμός Δ.Ε.: 20180100563.
 • Νιάρχο Δημήτριο / Τίτλος εφεύρεσης: “Κράματα υψηλής εντροπίας σπάνιων γαιών και κράματα μεταβατικών στοιχείων ως δόκιμα στοιχεία για τη σύνθεση νέων μαγνητικών φάσεων για μόνιμους μαγνήτες” / Κατηγορία: Ανεξάρτητο Φυσικό Πρόσωπο / Αριθμός Δ.Ε.: 20180100148.
 • Κουτζόγλου Στυλιανός και Κουτζόγλου Ελένη / Τίτλος εφεύρεσης: “Εξωστοματική ορθοπεδική συσκευή άμεσης έλξης της άνω γνάθου και έμμεσης της κάτω” / Αριθμός Δ.Ε.: 1009833.

Σχετικά με τη Βράβευση Ελλήνων Εφευρετών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προκηρύσσουν τους Διαγωνισμούς Απονομής Βραβείων σε διακεκριμένες εφευρέσεις οι οποίες συνέβαλλαν ή μπορούν να συμβάλλουν στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, με σκοπό την υλική και ηθική ανταμοιβή των εφευρετών για τη συμβολή τους στην πρόοδο και την προώθηση της καινοτομίας. Η αξιολόγηση των εφευρέσεων από ειδική Επιτροπή έγινε με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 • Ιδιαίτερη εφευρετική δραστηριότητα,
 • Σημαντικές προοπτικές για να συμβάλλουν στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας,
 • Η έκθεση έρευνας δεν περιέχει έγγραφα της προϋπάρχουσας στάθμης της τεχνικής που προσβάλουν το νέο ή το εφευρετικό της εφεύρεσης (κατηγορίες Χ ή Υ).

Ο ΟΒΙ βραβεύει 6 νέες ελληνικές εφευρέσειςΣχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων, καθώς και για την προστασία των Εμπορικών Σημάτων (Ν. 4697/17.04.2021). Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στον χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (Δ.Ε.) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς, όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood