Η τρίτη συναυλία του κύκλου Μουσικής Δωματίου 2019-2020 με τίτλο «Οι νέοι παίζουν για τους νέους» που διοργάνωσε η ΔΚΕΠΠΑΚ, αφορούσε τέσσερις νέους, ταλαντούχους πιανίστες, που με τη μουσική τους έχουν ξεχωρίσει στην πόλη μας.

9a07b262 img 20200126 201155Η συναυλία άνοιξε με τον Νικόλαο Βλαδιμηρίδη, πτυχιούχο πιάνου, ο οποίος εκτέλεσε έργα του C. Debussy,  του A. Babajanian και του A. Schoenberg, με τεχνική μαεστρία και μουσική ευαισθησία.

Ο Κωνσταντίνος Κουμπάκης, ο νεαρότερος σε ηλικία πιανίστας, μας ταξίδεψε με έργα των F. List, R. Korsakov, S. Rachmaninoff, F.Chopin, C. Debussy.

Ο Δημήτρης Λύρατζης επέλεξε πιο κλασικό πρόγραμμα, με έργα των J. S. Bach  και F. Chopin.

Τέλος, η Μυρτώ Φαλαλάκη, η μοναδική δεσποινίδα, μαθήτρια της τρίτης Ανωτέρας του πιάνου στο Ωδείο Μ. Συκάκη, ερμήνευσε δύο ολοκληρωμένα έργα του J.S. Bach και του L.V. Beethoven. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή του Ωδείου Μ. Συκάκη, Μενέλαο Συκάκη, «τον Bach τον απέδωσε με καθαρές κρυστάλλινες νότες, με σωστό χρωματισμό, τεχνική αρτιότητα. Τον δε Beethoven τον αντιμετώπισε με το σωστό δέος που διακατέχει όλους τους πιανίστες που επιλέγουν να παίξουν έργα του».

638ea77f 83688566 2669381806514963 8331077411286286336 o

Όσον αφορά τη διοργάνωση, ο κ. Συκάκης συνεχάρη τους διοργανωτές και υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για καλλιτέχνες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους:

“Όλοι οι πιανίστες είχαν κάτι κοινό: Την αγάπη τους για τη μουσική, την πειθαρχία να κάνουν θυσίες για χάρη της τέχνης τους, και φυσικά το θάρρος να εκτεθούν στο κοινό. Εμείς, στο Ωδείο Μ. Συκάκη, αισθανόμαστε την υποχρέωση αρχικά να ευχαριστήσουμε τη ΔΚΕΠΠΑΚ και την πρόεδρό της Νατάσα Λιβεριάδου, καθώς και τον εμπνευστή αυτού του κύκλου συναυλιών, Δημήτρη Σβυντρίδη, για τη τιμή που μας έκαναν να επιλέξουν μια μαθήτρια του Ωδείου μας να παίξει στη σκηνή του ΡΕΞ.

Σε μια μικρή πόλη, το να δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέα ταλέντα, νέοι άνθρωποι, είναι πολύτιμο για τις μελλοντικές καριέρες των εκκολαπτόμενων μουσικών.

Θέλουμε να συγχαρούμε λοιπόν όλους αυτούς που έκαναν εφικτή αυτή τη συναυλία, και να ευχηθούμε να υπάρξουν στο μέλλον και άλλοι νέοι καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες”.