Επίσημη πρόσκληση να γίνει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Global Council on Anthropological Linguistics (GLOCAL) του University of London (SOAS), έλαβε, έχοντας προηγηθεί η εκλογή του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Μανώλης Γ. Βαρβούνης.

Το Global Council on Anthropological Linguistics (GLOCAL) του University of London (SOAS) είναι παγκοσμίως γνωστό για τις επιστημονικές εκδόσεις και τα διεθνή ανθρωπολογικά συνέδρια που διοργανώνει, όπως τα Annual Conference on Asian Linguistic AnthropologyAnnual Conference on Mediterranean and European Linguistic Anthropology, Annual South and Central American Assembly Linguistic Anthropology, Annual Conference on Oceanian Linguistic Anthropology, African Assembly on Linguistic Anthropology, και Mediterranean Association of Linguistic Anthropology.

Η τιμητική αυτή εκλογή αποτελεί αναγνώριση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα του πρωτοποριακού και αναγνωρισμένου επιστημονικού ερευνητικού έργου που επιτελείται στο Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, πάνω στη Λαογραφία, την Κοινωνική και την Πολιτισμική Ανθρωπολογία, και κυρίως γύρω από το ζήτημα του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Για τα υπόλοιπα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και τις δραστηριότητες του δικτύου, δείτε στον σύνδεσμοhttps://glocal.soas.ac.uk/sc-committee/