Ο Κώστας Καραμανλής νέος πρόεδρος της Σ.Ε.Κ.Ε.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των εταιρειών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.) Α.Ε. αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
karamanlis_sooc.jpg

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «για το Δ.Σ. και όλη την οικογένεια της Σ.Ε.Κ.Ε. η εκλογή του κ. Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία του Ομίλου είναι ιδιαίτερα τιμητική. Είναι βέβαιο ότι η διοικητική του εμπειρία, οι γνώσεις του, οι διεθνείς του επαφές, το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα, και η φροντίδα του για τον αγροτικό κόσμο, θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης που με δυναμισμό ακολουθεί η εταιρία τα τελευταία χρόνια, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, παραμένοντας πιστή στις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας για τη στήριξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής».

Εξάλλου, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνουν: «Μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του πορεία, ο κ. Κώστας Καραμανλής δέχτηκε πολλές και αξιόλογες προτάσεις συνεργασίας. Η εξόχως τιμητική πρόταση του Δ.Σ. της Σ.Ε.Κ.Ε. να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Ομίλου, πληροί μια σειρά από κριτήρια που βάρυναν στην τελική απόφαση του κ. Καραμανλή να την κάνει αποδεκτή».

Ποια είναι η Σ.Ε.Κ.Ε.

Iδρύθηκε το 1947 από τον μεγάλο συνεταιριστή και πολιτικό ηγέτη, Αλέξανδρο Μπαλτατζή, και τη συγκροτούν συνεταιριστικές οργανώσεις από περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Έχει έδρα την Ξάνθη και κέντρο των δραστηριοτήτων της τη Θράκη. Η συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και την προοπτική της Θράκης, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διαθέτει θυγατρικές εταιρείες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις περισσότερες γειτονικές χώρες. Προμηθεύεται αγροτικά προϊόντα από περισσότερους από 11.000 καπνοπαραγωγούς και απασχολεί συνολικά πάνω από χίλιους εργαζόμενους στις χώρες που ασκεί δραστηριότητα. Πεδίο της δραστηριότητάς της είναι η μεταποίηση και εξαγωγή καπνών σε περισσότερες από τριάντα χώρες, με δεσπόζουσα θέση στην εγχώρια αγορά, αλλά και ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη παρουσία στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι μια πρότυπη, σύγχρονη, υγιής, δυναμικά αναπτυσσόμενη και εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση. Σήμερα βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης ενός νέου φιλόδοξου επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά στη συγκέντρωση, επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση στην ελληνική αλλά κυρίως στις ξένες αγορές, επώνυμων αγροτικών προϊόντων (ελαιολάδου, μελιού, φρούτων και χυμών). Η Σ.Ε.Κ.Ε. αποτελεί πρότυπο επιτυχημένης συνεταιριστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, με κερδοφόρα πορεία και διαχρονικά σημαντική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood