Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη “Νέα Δεξιά”, θα είναι ο Κομοτηναίος Γιάννης Τσελεκίδης.

Στη λιτή του δήλωση ο ίδιος αναφέρει: “Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της “Νέας Δεξιάς” κ. Φαήλο Κρανιδιώτη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων Ευρωεκλογών ως εκπρόσωπο της Θράκης. Καλό αγώνα Πρόεδρε. Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε!”. 

Στη σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της “Νέας Δεξιάς”, Φαήλος Κρανιδιώτης, σημειώνει: “Τα κόμματα όταν μιλούν για τη Θράκη εννοούν κι αναφέρονται σχεδόν πάντα στη μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς λέμε να κάνουμε τη διαφορά, να ασχοληθούμε με την ελληνική χριστιανική πλειονότητα. Ο Γιάννης Τσελεκίδης έχει μπόϊ ευθέως ανάλογο με την ψυχική του δύναμη και την αγάπη του για την πατρίδα. Και κοντεύει τα δύο μέτρα. Λαμπρός επιστήμονας, επαγγελματίας, οικογενειάρχης, ενεργός πολίτης, φύλαξε την Πατρίδα με τα όπλα, ζει σύμφωνα με τις ιδέες του, από τα πρώτα στελέχη της “Νέας Δεξιάς”. Είναι ένας λαμπρός και μαχητικός εκπρόσωπος της Θράκης στο ευρωψηφοδέλτιο μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία!” 

Ποιός είναι ο Γιάννης Τσελεκίδης

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1978 στην Κομοτηνή όπου και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Το 1995 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κομοτηνής και πέτυχε την εισαγωγή του μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Μάρτιο του 2002 απέκτησα το δίπλωμά του και τον Ιούνιο του ίδιου έτους έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Υπηρέτησε τη θητεία του το 2002-2003 ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού, αρχηγός της 2002 Β΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Μηχανικού, και απολύθηκε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Από το 2003 διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών-κατασκευών στην Κομοτηνή μαζί με τον αδερφό του, με τον οποίο από το 2008 έχει ιδρύσει την τεχνική εταιρεία “Αφοι Τσελεκίδη & ΣΙΑ Ε.Ε.” που ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων, έχοντας εκτελέσει δεκάδες έργα, οικοδομικά, υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά και αναπλάσεων, σε όλη τη Θράκη. Το 2015 πέτυχε την εισαγωγή του μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων στη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σήμερα είναι τελειόφοιτος. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γούλα, ψυχολόγο στο κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων “Ορφέας” και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Νικόλα και τον Δημήτρη. Γνωρίζει αγγλικά (επιπέδου lower), και είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την πολιτική. Δεν υπήρξε ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος ή νεολαίας. Και αν μπαίνει τώρα σε αυτή τη διαδικασία, είναι γιατί όπως τονίζει “θέλω να δω την πατρίδα μου στη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν ως Έλληνες Ευρωπαίοι και όχι απλά σαν κάτοικοι της ευρωπαϊκής ηπείρου. Λέμε ΝΑΙ στα Έθνη και ΟΧΙ στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας. Λέμε ΝΑΙ στη Νέα Δεξιά”.

info: ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΤΣΕΛΕΚΙΔΗΣ / Β. ΠΑΥΛΟΥ 9 ΚΟΜΟΤΗΝΗ / ΤΗΛ:2531082745, 6977935411 / E-mail: itsel@teemail.gr