Η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο της Ζωής Βαλάση «Ο κλέφτης των αστεριών».
Μια ιστορία που μας καλεί όλους να παλέψουμε για την ομορφιά της ζωής. Όχι για μια άπιαστη, μακρινή ομορφιά, αλλά γι’ αυτήν που είναι δίπλα μας, κοντά σε μας, στους ανθρώπους αλλά και στη φύση. Με όχημα το παραμύθι, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς, θα διδαχτούν, θα διασκεδάσουν, και θα δουν το σύμπαν των αστεριών να λάμπει και να φωτίζει τη σκηνή και τη φαντασία τους!
Δυο λόγια για το έργο
Έκτακτο παράρτημα! Τα γεγονότα είναι αδιάσειστα! Ο δόκτωρ Αλοΐσιους Τζιχάρ, ύπουλα, με τις μαγικές του δυνάμεις, επιθυμεί να αποκτήσει όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν το υπέρμετρο Εγώ του: την παγκόσμια εξουσία, και φυσικά τον πλούτο που τη συνοδεύει.
Ποιο είναι όμως το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί γι’ αυτό; Να βυθιστεί ο κόσμος στο σκοτάδι! Να χαθούν για πάντα τ’ αστέρια από τη Γη! Ετοιμάζεται δηλαδή να γίνει ο κλέφτης των αστεριών! Αλλά κάτι πρέπει να γίνει! Ο κλέφτης των αστεριών είναι επικίνδυνος και πρέπει να σταματήσει!
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.
Μουσική: Μαρίνος Τόκας.
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς.
Ηχοληψία: Ελένη Αποστολίδου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Λειβαδίτης, Ρίτα Μοσχίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος, Αθανασία Πουπουζή.
Διάρκεια παράστασης: 60΄.
- Καθημερινά έως και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, παραστάσεις για σχολεία.
- Τα Σάββατα 16 και 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα δοθούν παραστάσεις για το κοινό.
Τιμές εισιτηρίων
- Κανονικό: 10 ευρώ.
- Παιδικό και ανέργων: 5 ευρώ.
Κρατήσεις: 25310-37770 και 25310-27484.