Επιστρέφει στον στίβο των εθνικών εκλογών ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από συζητήσεις που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, φέρεται να οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του στα βουλευτικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πεταλωτής, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών που περιλαμβάνει τους Δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια πρόκειται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να είναι υποψήφια και η κ. Γεννηματά. Τούτου δοθέντος, και με προϋπόθεση ότι ο Ροδοπίτης πολιτικός θα είναι ανταγωνιστικός στη συγκομιδή ψήφων, η προοπτική εκλογής του θα εξαρτηθεί από την απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για το ποια έδρα θα κρατήσει, καθώς ως γνωστόν οι αρχηγοί των κομμάτων κατεβαίνουν ως υποψήφιοι μέχρι και σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.