Ο Κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει τον έλεγχο του διαδικτύου με πρόσχημα την «παραπληροφόρηση»

Ο Κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει τον έλεγχο του διαδικτύου με πρόσχημα την «παραπληροφόρηση».
mBsZ9hNQCmcf7XTmQQZ5
Την πρόθεση της Κυβέρνησης να ελέγξει το διαδίκτυο με πρόσχημα τη «ρητορική μίσους» και την «παραπληροφόρηση», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός όπου επίσης υπογράμμισε οτι η Ελλάδα δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την Ε.Ε.

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και την Ελευθερία του Τύπου, ο πρωθυπουργός, μετά τη ρύθμιση περί «fake news» που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή σε βάρος της χώρας μας, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και προαναγγέλλει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός έβαζε στο στόχαστρο τα social media, κάνοντας λόγο για «μετασχηματισμό» τους. «Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά», ανέφερε μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Άλλωστε, ήδη από τον Μάρτιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς είχε επιτεθεί στα social media. «Δημιουργούν στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν στερεότυπα. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας, διότι εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί αν τους σερβίρει» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood