Ο Ιλχάν Αχμέτ ζητά ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Όπως προβλέπεται από τη στιγμή της ολοκλήρωσης και κατάθεσης του πορίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής. 
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κων/νο Τασούλα και την πρώην πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ Ιλχάν Αχμέτ με την οποία ζητά ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, όπως αυτό προβλέπεται από την στιγμή της ολοκλήρωσης του και της κατάθεσής του στον Πρόεδρο της Βουλής από την κ. Μπακογιάννη. 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ από την πρώτη στιγμή είχε προτείνει την διαμόρφωση από την Ολομέλεια της Βουλής μιας Επιτροπής Παρακολούθησης προκειμένου τα συμπεράσματα του πορίσματος να μην μείνουν γράμμα κενό. 
Και ενώ έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από τον Νοέμβριο του 2021 οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής και παρουσιάστηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας καθώς και εκείνα των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Βουλή, μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία κίνηση και δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση της απόφασης για την επιτροπή παρακολούθησης του πορίσματος. 
Η πρόταση του κ. Ιλχάν Αχμέτ, που συνιστά μια κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία εκ μέρους του, κοινοποιείται ταυτόχρονα στον Πρωθυπουργό της χώρας και τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Η επιστολή:

“ΠΡΟΣ: 

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα                                        

Την π. Πρόεδρο της  Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

κ. Ντόρα Μπακογιάννη     

Κοιν:

Προς: Τον Πρωθυπουργό, πρόεδρο της ΝΔ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Στέφανο Κασσελάκη

Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκο Ανδρουλάκη

Τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο

Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «Νίκη» κ. Δημήτριο Νατσιό

Την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου        

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Αξιότιμη κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Τον Ιούλιο του 2020, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος κατά την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «σε αίτημα των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων της Θράκης,» προτείνοντας παράλληλα ως πρόεδρό της την βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη.   

Το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων που μετείχαν στην Βουλή την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική περίοδο ανταποκρίθηκαν θετικά συμμετέχοντας με εκπροσώπους τους στην συσταθείσα επιτροπή, η οποία ολοκλήρωσε το έργο της με αρκετή καθυστέρηση, το Νοέμβριο του 2021, εξαιτίας και των αντίξοων συνθηκών της πανδημίας. 

Στο πόρισμα της πλειοψηφίας υπό τον γενικό τίτλο «Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» καθώς και σε εκείνα των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης,  αποτυπώθηκαν σκέψεις, προτάσεις, ιδέες και μέτρα άμεσης υλοποίησης προκειμένου να αντιστραφούν οι λόγοι της απογοητευτικής εικόνας ως προς τους αναπτυξιακούς της δείκτες και τα θεσμικά ελλείμματα της συγκεκριμένης Περιφέρειας της Χώρας μας.

Στις πολλαπλές και αλλεπάλληλες ,δε, επισκέψεις των μελών της Επιτροπής στο σύνολο των παραγωγικών υπουργείων, προσδιορίστηκαν μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών και μέτρων στους επιμέρους τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής,

Ως βουλευτής Ροδόπης, ήμουν από εκείνους που από την πρώτη στιγμή πρότεινα  να συγκροτηθεί μια Επιτροπή Παρακολούθησης που θα εγκριθεί από τη Βουλή και η οποία θα παρακολουθεί κάθε χρόνο και θα υποβάλει στην Ολομέλεια την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Θράκη.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2021 κατά την παράδοση του πορίσματος από την κ. Μπακογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής συμφωνήθηκε δημοσίως και από τους δύο η συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σήμερα, αν και έχουμε διανύσει από τότε σχεδόν δύο χρόνια, η μεν Επιτροπή Παρακολούθησης ουδέποτε συνεστήθη, η δε υλοποίηση του πορίσματος πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύει να παραμείνει ως γράμμα κενό μέσα στην δύνη της καθημερινότητας.

Με την παρούσα επιστολή μου ζητώ την άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή η πρόοδος και τα στάδια υλοποίησης του.

Με εκτίμηση,

Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood