Μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ παρευρέθηκε με τη σύζυγό του Μπελγκίν στην τελετή υπογραφής της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο παρουσία και της συζύγου του Πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη και του γενικού γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζή.

“Οι πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου σε επίπεδο θρησκειών, όπως η πάταξη της μάστιγας της ενδοοικογενειακής βίας και ιδιαίτερα κατά των γυναικών, δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν σύμφωνους, αφού στέλνουν ένα πανανθρώπινο μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”, σημείωσε ο Ιλχάν Αχμέτ χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, και δήλωσε “αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον”.

Ειδική μνεία Γιώργου Καλαντζή σε Ιλχάν Αχμέτ: Ειδική μνεία στην παρουσία του Ιλχάν Αχμέτ, έκανε ο γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής. Ο κ. Καλαντζής εξήρε τον συμβολισμό της παρουσίας του βουλευτή Ροδόπης σε μια εκδήλωση ενότητας των θρησκειών για καλό σκοπό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Με τον Ιλχάν Αχμέτ διαφωνούμε σε πολλά, και ενίοτε διαφωνούμε έντονα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αναγνωρίζω τη θετική συνεισφορά του για την ειρηνική συμβίωση όλων των ανθρώπων στην Θράκη”. Προφανώς ο κ. Καλαντζής αναφερόταν και στην πρόσφατη ομιλία του Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον της “κρατικοποίησης της μουσουλμανικής θρησκείας στη Θράκη με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό των μουφτειών με το Προεδρικό Διάταγμα Γαβρόγλου”, το οποίο συνάντησε την έντονη αντίδραση της Μειονότητας.

1a5f1dbc ilxan diakiriksi 3