Το πρόβλημα που τίθεται πλέον για τη βιωσιμότητα των πρατηρίων καυσίμων στον νομό Ροδόπης, συζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Βενζινοπωλών που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Η υψηλή τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές που υπάρχουν στη γειτονική Βουλγαρία, έχει φέρει το επάγγελμα των βενζινοπωλών στη Ροδόπη στα όρια της βιωσιμότητάς του, καθώς τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά με δυσανάλογους ρυθμούς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Καθίσταται συνεπώς απολύτως αναγκαία η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 2003/96/ΕΚ/27.10.2003, με την οποία επιτρέπεται σε κράτος-μέλος να εφαρμόζει διαφοροποιούμενα επίπεδα φορολογίας στα καύσιμα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα και της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας της περιοχής μας που πλήττεται καθημερινά, όπως και η εθνική οικονομία, από την εκροή τεράστιων κεφαλαίων προς τη γειτονική χώρα για την προμήθεια υγρών καυσίμων.