Ο Ιλχάν Αχμέτ φέρνει στη Βουλή τον Θεοδωρικάκο για να απαντήσει για τη δραματική υποστελέχωση της Δ.Α. Ροδόπης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με θέμα "Άδικη απόφαση από το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μη ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με ούτε έναν αστυνομικό για την κάλυψη δεκάδων κενών οργανικών θέσεων", κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ. 
pixiz-27-09-2022-19-03-49

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με θέμα “Άδικη απόφαση από το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μη ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με ούτε έναν αστυνομικό για την κάλυψη δεκάδων κενών οργανικών θέσεων”, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Η ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί αμέσως μετά την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου που ξεκινά επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα ο Ιλχάν Αχμέτ έχει ήδη καταθέσει και Κοινοβουλευτική Αναφορά στις 16-9-2022, πλην όμως η συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δημιούργησε τετελεσμένα με αποτέλεσμα το θέμα να τίθεται πλέον από τον Βουλευτή ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού ο οποίος καλείται να απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα ερωτήματα που θέτει ο Ιλχάν Αχμέτ προς τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, είναι:

Α) Σκοπεύετε να ικανοποιήσετε με πληρότητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια, το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Ροδόπης για την κάλυψη των 95 κενών οργανικών θέσεων που αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να υφίστανται, μετά την απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.;             

Β) Με ποιον τρόπο και με ποιες πολιτικές σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την κάλυψη των προβλημάτων που αφορούν, τόσο τις συνθήκες εργασίας-ασφάλειας του  αστυνομικού προσωπικού όσο και την ασφάλεια των πολιτών του Νομού Ροδόπης; 

Ο Ιλχάν Αχμέτ φέρνει στη Βουλή τον Θεοδωρικάκο για να απαντήσει για τη δραματική υποστελέχωση της Δ.Α. ΡοδόπηςΤο πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

“Επίκαιρη Ερώτηση

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Θέμα: Άδικη απόφαση από το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την μη ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με ούτε έναν αστυνομικό για την κάλυψη δεκάδων κενών οργανικών θέσεων.

Κύριε Υπουργέ.

Το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε στις 20-9-2022 να μην ενισχύσει με ούτε έναν αστυνομικό την Δ.Α. Ροδόπης, απόφαση η οποία χαρακτηρίζεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ως  «καταδεικνύουσα περίτρανα την αδιαφορία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Από τις 527 συνολικά οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης, οι 95 εξ’ αυτών  είναι κενές. Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν οι 45 αστυνομικοί οι οποίοι έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. αλλά και Υπηρεσιών άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ε.Υ.Π. κ.λ.π., τότε διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στα αστυνομικά τους καθήκοντα με 130 αστυνομικούς λιγότερους από αυτούς που το οργανόγραμμά τους προβλέπει ότι χρειάζονται για να λειτουργούν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες. Αλλά και για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης ποιοτική αστυνόμευση και ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Α) Σκοπεύετε να ικανοποιήσετε με πληρότητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Ροδόπης για την κάλυψη των 95 κενών αυτών οργανικών θέσεων που αυτή την στιγμή συνεχίζουν να υφίστανται, μετά την απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.;             

Β) Με ποιον τρόπο και με ποιες πολιτικές σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την κάλυψη των προβλημάτων που αφορούν τόσο τις συνθήκες εργασίες – ασφάλειας του  αστυνομικού προσωπικού όσο και την ασφάλεια των πολιτών του Νομού Ροδόπης; 

Ο επερωτών βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood