Τηλεσύσκεψη με την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, είχε ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος, Αχμέτ Ιλχάν.

Ο βουλευτής ενημέρωσε την Πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη σε ό,τι αναφορά την πανδημία του κορωνοϊού, και την ανησυχία που υπάρχει στον τοπικό πληθυσμό ιδίως μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε στον Εχίνο, στην ορεινή Ξάνθη.

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε τόσο για τις πρωτοβουλίες του Ιλχάν Αχμέτ για την πληροφόρηση των πολιτών και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού για τη θωράκιση της Περιφέρειας.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και πάλι το ειδικό ενδιαφέρον της για τη Θράκη εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της στους πολίτες που πλήττονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί καθώς και προς τους εργαζόμενους και τους αιρετούς που καταβάλουν προσπάθειες για να ανασχέσουν τον κίνδυνο.

Ειδική μνεία έγινε εκ μέρους της προς τους υγειονομικούς της περιοχής, ζητώντας παράλληλα να γίνει δεκτό το αίτημα για ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ως “ελάχιστη αναγνώριση της στήριξης που παρέχουν αυτές τις δύσκολες στιγμές στην ελληνική κοινωνία”.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για τη συμμόρφωση των πολιτών στις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.